Bitlisliler, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Said Nursi ile tepki gösterdi

Bitlisliler, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Said Nursi ile tepki gösterdi

Talihsiz, kırıcı, utanç verici!

Risale Haber-Haber Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir'in turizmdeki potansiyelinin kullanılamadığı hususuna dikkat çekmek için "Bitlis’te Yaşıyormuşuz gibi yaşadık!" cümlesine Bitlis'te tepkiler sürüyor.

"Gibisi fazla Sayın Soyer, biz gerçekten Bitlis'te yaşıyoruz!" diyen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Soyer’in "alakasız ve küçümseyici bir şekilde son derece talihsiz, kırıcı ve maksadını aşan bir beyanı olduğunu" hatırlattı.

BitlisHaber13'te yer alan habere göre İzmir'in turistik anlamda hak ettiği yerde olmamasının esas sebebinin, on yıllardır İzmir'i yöneten ve kendisiyle aynı zihniyette olan yerel yönetimlerin vizyonsuz ve basiretsiz turizm politikası olduğuna dikkat çeken Tanğlay, "Sayın Başkan, talihsiz cümleleriniz bizi incitti ancak sizi yine de Bitlis'e bekleriz. Biz Bitlis'te yaşıyoruz ve Bitlis'te yaşamak çok güzel. Bitlis'imiz hala eşsiz, insanlarımız hala "harika misafirperver" dedi.

Bitlis’in tarihini, Said-i Nursi’sini bilmeden...

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise Bitlis ve ilçelerinin tarihi, sosyo kültürel yaşantısı ve güzellikleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hayallerine dahi sığamayacak kadar büyük ve soylu bir şehir olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tunç Soyar’in ‘Sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi...’ bir söylemle yaptığı açıklamayı utanç verici karşıladığımızı da belirtmek istiyoruz. Bu söylem bir Bitlisli olarak, bir Tatvanlı olarak bizleri derinden yaralamıştır.

Bitlis’in tarihini, Tatvan’ın Nemrut Dağını, Ahlat’ın ihtişamını, Adilcevaz’ın sahilini, Hizan’ın Said-i Nursi’sini, Güroymak’ın değerini, Mutki’nin güzelliğini en önemlisi insanlarının adam gibi adam olduğunu bilmeden yaptığı bu açıklama hiç şüphesiz Tunç Soyer’in ön yargılı ve bilgisizliğinden kaynaklandığı aşikardır.

Yıllarca İzmir’de yaşamış ve kalmış biri olarak Tunç Soyer ve Tunç Soyer gibi düşünenleri ilimize davet ediyoruz. Şunu da belirtmek istiyoruz ki ‘İyiki Bitlis’te yaşıyoruz, İyiki Tatvan’da yaşıyoruz’

Soyer, 2017'de Bitlis'e gelmişti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2017 yılında Adilcevaz'a geldiği zaman buranın en az İzmir kadar değerli ve Turizm potansiyeli olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum