'Bismillah' diyen profesör emekli olmak zorunda kaldı

'Bismillah' diyen profesör emekli olmak zorunda kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Connecticut Üniversitesi'nde yaşanan ayıp, tartışma konusu oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Connecticut Üniversitesi'nde Müslüman bir Biyoloji Profesörü olan Felix Coe, üniversite içinde Müslümanlığının getirdiği kurallara uygun davranınca öğrenci ve velilerden büyük baskı görmeye başladı.

Her dersine 'Bismillah' diyerek giren Coe, odasına gelen öğrencilerden de, odasında namaz kıldığı için ayakkabılarını çıkarmasını istiyordu.

Uzun zamandır devam ettiği alışkanlıkları öğrencilerin ve velilerin tepkisini çekmeye başladı. Coe'nin bir öğrenci velisi ile bu konuda tartışma yaşadığı da gelen bilgiler arasında. Coe, öğrenci ve velilerin baskısına daha fazla dayanamayarak emekli olma kararı aldı.

Coe'yi emekli olmaya iten asıl etmen ise son hafta içinde iki kez odasının kapısına işaret çizilmesi oldu. Coe, bu işaretin saldırı işareti olduğuna ve ırkçılar tarafından çizildiğine kanaat getirdi.

Öğrenciler ise Coe'den şikayetçi. Coe'nin odasına girerken ayakkabılarını çıkarmaları gerektiği yönündeki uyarıları onlara göre özgürlüklerini kısıtlamak anlamına geliyor. Öğrencilerin Coe'ye karşı ayrımcı tavrı Müslüman profesörün de zaman zaman sinirlerinin gerilmesine neden olmuş olacak ki, Coe'nin bir kaç öğrenciye bağırdığına dair ses kayıtları da mevcut.

Daily Mail'in haberine göre, odasının kapısına işaret çizilmesinin ardından Coe emekli olma kararı aldı ve üniversiteden ayrıldı. Coe'nin emekliliğinin ardından tartışmalar da başladı. Kimi öğrenciler Müslüman Profesör Coe'nin üzerine çok gidildiğini ve dayanılmayacak derecede ayrımcılığa maruz kaldığını düşünürken, kimi öğrenciler Coe'nin emeklilik kararından son derece memnun. Basın da olay ile ilgili araştırmasını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum