Bir Ramazan geleneği: İmam en saçma soruları cevaplıyor

Bir Ramazan geleneği: İmam en saçma soruları cevaplıyor

İmamların neden öyle sakalları var? O kafanızdaki şapka nedir? İmamların bir çoğu neden şişman?

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin Bradford şehrinde bulunan Ebu Bekir Mescidi'nin imamı Fazal Dad, son bir kaç yıldır bir Ramazan geleneği başlatmış durumda.

İmamların neden öyle sakalları var? O kafanızdaki şapka nedir? İmamların bir çoğu neden şişman?

İslam düşmanı olanların ve İslam'a karşı ön yargı taşıyanların sorularından bir kaçı. Bizlere saçma gelen bu sorular, İslam ile ilgili bilgisiz olan pek çok kişi tarafından soruluyor. Nedeni ise elbette medyanın algı operasyonları.

Bradford'da bulunan Ebu Bekir Mescidi'nin imamı Fazal Dad, son bir kaç yıldır olduğu gibi bu yıl da Müslümanlar ile ilgili en saçma sorulara bile sabırla cevap vererek insanları eğitmeyi amaçlıyor. Bu, Fazal'ın son bir kaç yıldır geliştirdiği bir Ramazan adeti.

Fazal Dad, bu yılki 'saçma sorular' etkinliğini şu şekilde tanıttı; "Ramazan Mübarek olsun. Yine yılın bu zamanı geldi. Yılın bu zamanı demek, Müslümanların Ramazan Bayramı'na kadar öğle vakitlerinde camdan dışarı baktığında herkesin yemek yediğini görmesi demek."

The OverTake'in haberine göre muzip mizaca sahip imam Fazal, bu yıl da "imamlar neden şişman oluyor? İmamların sakalları komik değil mi? Müslüman olmayanların İslam hakkında yanlış olduğunu düşündüğü şey nedir? Fazal Dad neden futbolu çok seviyor?" gibi ilk bakışta komik ve saçma gelen soruları cevaplandıracak. 

Fazal, bir ilkokul öğretmeni gibi İslam ile ilgili ön yargı taşıyan veya sırf kışkırtma amaçlı sorular soran insanlara cevaplar verecek. Cevaplar ekseriyetle İslam'ı doğru tanıtmak amaçlı. Elbette karakterinden beklendiği üzere muziplik de yapmayacak değil.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.