Binlerce hastaya manevi destek verildi

Binlerce hastaya manevi destek verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ile birlikte hastanelerde başlattığı “manevi destek” projesiyle din görevlileri 5 ayda 6 bin 45 hastaya ulaştı.

Ankara, İstanbul, Erzurum, Kayseri, Samsun ve Ordu’da 20 din görevlisi hastalara psikolojik destek verdi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında 6 ildeki hastanelerde din görevlileri tarafından hastalara uygulanmaya başlanan “manevi destek” uygulamasının ilk sonuçları olumlu oldu. Ankara, İstanbul, Erzurum, Kayseri, Samsun ve Ordu'da din psikolojisi, din eğitimi, din sosyolojisi, dini danışmanlık ve rehberlik alanında lisansüstü eğitimi bulunan 20 din görevlisi hastalara umut ışığı oldu.

PEYGAMBER SABRI ANLATILIYOR

Özellikle hayatlarının son döneminde olan kanser hastalarına verilen desteklerde peygamber sabrı anlatıldı. Talepte bulunan hastalara ayrıca olumsuz düşüncelere karşı “olumsuz düşünce orucu” önerildi. Kanser, ALS, beyin travması geçiren hastalara yönelik olarak ise arabesk müzik dinlenmemesi konusunda tavsiyeler verildi, arabesk yerine daha umut verici şarkıların dinlenmesi önerildi.

DİĞER İLLERDE DE UYGULANACAK

2015 yılında imzalanan ve Temmuz ayında başlanan pilot uygulama ile din görevlileri, 5 ayda 6 bin 45 hasta ve hasta yakınına ulaşılması ile birlikte, uygulamanın planlı bir şekilde diğer illerde de hayata geçirileceği belirtildi.

MAYIS'TA MANEVİ DESTEK KİTABI

Diyanet, uygulamayı gerçekleştirdiği çalıştayda da masaya yatırdı. Çalıştaydan, manevi destek sunan din görevlilerine rehber kitap hazırlanması kararı çıktı. Çalışmalara başlayan Diyanet'in, 4 ay içerisinde rehber kitabı hazırlaması planlanıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.