Binali Yıldırım: Said Nursi kadar Kürdüz

Binali Yıldırım: Said Nursi kadar Kürdüz

Çok önemli bir şey. Aslında Türkiye'yi tanımlayan bir iştir. Türkiye bundan ibarettir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Biz Fatih Sultan Mehmet kadar Türk, Said Nursi kadar Kürdüz. Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz" dedi. 

Şişli'deki Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun menfaat için doğrularından, memleket sevdasından hiçbir zaman vazgeçmediğini, her zaman onun kalbinde bayrak, millet sevdası, Türkiye'nin bağımsızlık aşkı olduğunu belirterek, "Muhsin başkan bunun için bedel ödedi ama asla boyun eğmedi." dedi.

Fatih Sultan Mehmet kadar Türk, Said Nursi kadar Kürdüz

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Onun bir sözünü hatırlıyorum; 'Biz Fatih Sultan Mehmet kadar Türk, Said Nursi kadar Kürdüz. Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.' Çok önemli bir şey. Aslında Türkiye'yi tanımlayan bir iştir. Türkiye bundan ibarettir. Etnik kimliklerimiz, farklılıklarımız, asla bizi ayrıştıran bizi çatıştıran bir sebep olmamalıdır. Bu doğrular, bu ülküler uğrunda hayatını verdi. Gece gündüz demeden çalıştı ve onu 2009 yılının 25 martında yine yerel seçim kampanyasında Kahramanmaraş'tan Sivas'a giderken malum helikopterin düşmesi sonucu kaybettik, şehit oldu. Bir kez daha bu vesileyle kendisine ve beraberindeki arkadaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülke için canını seve seve veren 15 Temmuz'da istiklal mücadelemizde, bütün şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.'' aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum