Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi başlıyor

Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi başlıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlenecek kongre 21-23 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek

Bugüne kadar farklı üniversitelerde 4 kez düzenlenen kongrenin 5.'si başlayacak.

Kongrenin Amacı şöyle açıklandı:

"Bilim dünyası yaklaşık iki yüz yıldır ateizmi esas alan pozitivist felsefenin tesiri altındadır. Bu felsefe, kâinattaki bütün varlıkları tesadüf ve tabiatın eseri olarak görmekte ve sadece laboratuvara giren maddeleri bilimsel bilgi olarak kabul etmektedir. Bu felsefî görüşte inanç sistemi, insanın duygu ve düşünceleri, his ve duyguları dikkate alınmamaktadır. Hâlbuki evren ve insanın yaratılışını anlamada sadece fizik, kimya, biyoloji vb. kanunları yeterli değildir. Bunun için bütüncül bakış açısı ve düşünceye ihtiyaç vardır. Yani maddenin yanında mananın da dikkate alınarak ilmi metotlar çerçevesinde yaratılış gerçeğinin ele alınması gerekmektedir.

Bu amaçla 2017 yılında Harran Üniversitesi’nde birincisi yapılan Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’nin ikincisi 2018’de Atatürk Üniversitesi, üçüncüsü 2019 yılında Iğdır Üniversitesi, dördüncüsü de 2020 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlenmiştir. Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’nin beşincisi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacaktır.

Bilimler Işığında Yaratılış Kongrelerinin öncelikli hedefleri arasında bilim ve inanç merkezli bir farkındalık oluşturmak gelmektedir. Düşünce ufkuna katkı sağlamak ve ilmi veriler doğrultusunda yaratılış gerçeğini merkeze alarak bilim insanlarına yeni bir bakış açısı kazandırmak da ana hedefler arasında yer almaktadır. Ayrıca yaratılış kongrelerinde inanç, yaratılış ve evrim konusu ilmi platformda değerlendirilmekte ve bu görüşün ideolojik düşüncelere alet edilmesinin önüne geçilmesinde önemli adımlar atılmaktadır."

21 Ekim 2021 Perşembe saat 9'da başlayacak olan kongrenin programı için tıklayınız

CANLI YAYIN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum