Beyaz sarayın önünde Kur’an’a çirkin saldırı

Beyaz sarayın önünde Kur’an’a çirkin saldırı

Dün sabah saatlerinde Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti Washington’dan ilginç bir haber geldi. Müslümanları kızdırmak ve provoke etmek isteyen bir grup, Beyaz Sarayın önünde Kur’an-ı Kerim yakarak bir eylem gerçekleştirmek istedi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Geçtiğimiz Salı günü Amerika’da provokasyonun eşiğinden dönüldü. Ülkenin başkenti Washington D.C.’de eylem yapan bir grup İslam düşmanı, Beyaz Sarayın önüne ulaştıklarında yanlarındaki Kur’an-ı Kerimleri çıkardı ve yakma girişinde bulundu. Olay İslam düşmanı olmayan karşıt bir grup tarafından son anda engelledi.

Kur’an-ı Kerim yakma girişimini engelleyerek olası bir provokasyonun önüne geçen grubun lideri John Zangas, kameralara yaptığı açıklamada; ” Radikal İslam’ı protesto etmeyi bahane göstererek, ülkedeki ve dünyadaki milyonlarca Müslüman’ı kışkırtmanın ve inançlarını böylesine aşağılamanın hiçbir gerekçesi olamaz. Yapmak istedikleri şey din gruplarını birbirine düşürürdü” ifadeleri ile İslamafobik kişilere güzel göndermelerde bulundu.

Yine karşı grubun mensuplarından Katolik rahip Jordan Denari; ”Bizim kutsal kitabımıza aynı şey yapılsa ne hissederiz? Kendilerine Hıristiyan süsü vererek, iki dinin arasını açmak ve Müslümanları kışkırtmak isteyen kitlelere karşı bunu başardığımız için mutluyuz” ifadeleri ile Kur’an yakmak isteyen grubu eleştirdi.

İrna.ir’in haberine göre güvenlik güçlerinin Kur’an-ı Kerim’i yakmak isteyen bu kitleye karşı böyle pasif ve müdahalesiz kalması olayı duyan Müslümanların tepkisini çekerken, Beyaz Saray konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.