Beyaz Saray’dan ‘Önce Müslüman’ açıklaması

Beyaz Saray’dan ‘Önce Müslüman’ açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barrack Obama, Suriyeli sığınmacılara yardımın evsiz asker emeklilerinden bile öncelikli olarak verileceğini açıkladı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barrack Obama ve kurmayları, dün Brüksel’de Avrupa ülkelerinin başbakan ve temsilcileri ile temasta bulunduktan sonra bugün itibari ile önemli bir karara imza attıklarını açıkladı.

Suriye ve Irak bölgesinden kaçan ve durumu kritik olan Mültecilere, evsiz kalan Asker emeklilerinden bile öncelikli olarak haklar tanınacağını söyleyen Obama, mültecilerin durumu ile ilgili de çalışma yaptıklarını ifade etti. Bu çalışmalar sonunda Amerika’nın İnsani yardım programları kapsamına aldığı mültecilere büyük yardımlar yapılacağını söyleyen Obama, bu yardımlarda birinci önceliğin sığınmacılar olduğunu belirtti.

Yardımlar kapsamında yiyecek-içecek, giyinme, sağlık ve diğer acil ihtiyaçları giderilecek sığınmacıların kapsama giren tahmini rakamının 70.000 olduğu söyleniyor.

Bu şekilde 70. 000’e yakın sığınmacının, sayıları 100.000 ile 150.000 arası olduğu bilinen Amerika ordusuna hizmet vermiş, emekliliğinden sonra sokakta yaşamaya başlayan nüfustan bile öncelikli olarak yardım alması sağlanacak.

Kararla birlikte ülkedeki Cumhuriyetçiler ve taraftarları da Obama karşıtı politikalarına yeni bir pencere açtı. Obama’nın Müslüman olduğu iddiasını sıkça dillendiren Cumhuriyetçiler, alınan kararın şüpheleri doğru çıkarır nitelikte olduğunu söylediler.

Examiner. com’un haberine göre Obama’nın bu kararı Avrupa’nın mülteci yükünü de bir nebze olsun hafifletecek. Pek çok Avrupa ülkesi Obama’nın bu kararının arkasında. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum