Berat Kandili'nde okunacak dualar ve anlamları nelerdir? 2017 Berat Kandili duaları

Berat Kandili'nde okunacak dualar ve anlamları nelerdir? 2017 Berat Kandili duaları

10 Mayıs 2017 itibari ile bir mübarek geceye daha erişmiş bulunuyoruz. Milyonlarca müslümana Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili idrak edilecek. Peki Berat Kandili'nde okunacak dualar nelerdir? 2017 Berat Kandili duaları haberimizde...

Milyonlarca Müslüman'ın merakla beklediği Berat Kandili, 10 Mayıs itibari ile gelip çattı. Şaban Ayı'nın 15. gecesi idrak edilen Berat Kandili Müslümanlar için bir af ve tevbe kapısıdır. Bu nedenle Berat Kandili edilecek dua çok büyük ehemmiyet taşıyor. Müslüman halkımız da Berat Kandili duaları'nı arıyor. Peki Berat Kandilinde hangi dualar okunur? Berat Kandili duasının anlamı nedir?

Berat Kandili Mü'minlerin Amel Defterlerinin yazılmaya başlandığı gecedir. Berat kelimesi de bağışlanmak ve temize çıkmak anlamlarına gelmektedir. Berat Kandili Ramazan ayının yaklaştığına işaret etmektedir. Bu mübarek gece Peygamberimiz'in hadislerinde de övülmüştür.

Berat Kandili'nin Önemi için TIKLAYINIZ

En güzel berat kandili mesajları için TIKLAYINIZ

pixiz-09-05-2017-23-23-17.jpg

Berat Kandili hangi dualar etmeliyiz?

2017 Berat Kandili Duaları bu mübarek gecede Kainatın Yaratıcısı yüce Allah'tan af dileyecekler için bulunmaz bir fırsat. Berat Kandili yapılacak pek çok ibadet bulunmaktadır. Dua etmek ise Berat Kandili'ni en güzel şekilde değerlendirme yollarından biridir.

Berat Kandili'nde okunacak dua olarak en başta karşımıza çıkan DUHAN suresi'dir. Ayrıca Secde Süresi , mülk, İsra, zümer, hadid, haşr, saff, Cuma, Teğabun, Yasin, Vakıa, Kamer ( yasin ve tebarekeyle birlikte okuyana 2 cihanda nur olur), Kıyamet, Zilzal, Tekasür ( 1000 ayete denk) Kafirun, ihlas, Bakara, Ali İmran (süresinin sonunu okuyan tüm gece ibadetle geçirmiş olur.)50 İhlas okuyanın 50 senelik günahı silinir.Çok kelime-i Tevhid çekmek gerekir.

Berat Gecesi okunacak dua;

"Ya rabbi, niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle"

Ey, kullarına sayısız lütuf ve ihsanlarda bulunan, onların kar­şılığına ihtiyacı olmayan Allah'ım!. Celal ve Kerem sahibi Rabbim! Biz âciz kullarına sonsuz nimet ve imkanlar bahşeden sen­sin! Senden başka ilah yok! Sana sığınıp yalvaranlara yardım edersin! Korkanların güvenip sığınacağı yegâne melcei yine Sensin!

Ya Rabbi, Senin nezdindeki kitabında, Levh-i Mahfûz'da şa­yet beni kötü, mahrum, ilâhî rahmetten kovulmuş, fakir bir insan olarak yazmış isen fazlınla bu kötü kaderimi; âsî, mahrum, ilâhî huzurdan kovulmuş, darlık içinde hayat geçirmeye mahkum bir fakir insan oluşuma ait yazgımı siliver Allahım! Beni, nezdindeki ana kitapta iyilerden, salih kullarından, rızkı bol, zengin ve hayır­lı işlerde yarışan ve muvaffak olan kullarından olarak yazıver.

Allah'ım! -Senin sözün haktır- Nebiyy-i Zişan'ın lisanı üzere gönderdiğin mukaddes Kitabında şöyle buyurdun: "Allah diledi­ğini siler. (Dilediğini de) sabit bırakır. Bütün kitapların aslı O’nun yanındadır" (Ra'd Sûresi, 39

İlahî! "Her hikmetli iş nezdimizde bir emir ile o zaman ayrılır" (Duhan, 4) buyurduğun mükerrem Şaban ayının 14. gece­si en büyük tecellin ile; bildiğimiz bilmediğimiz, Senin bildiğin be­la ve musibetleri bizlerin üzerinden kaldırmanı diliyoruz. Şüphe­siz Sen, sonsuz güç ve kuvvet sahibisin! Lütuf ve ihsanı bol olan Rabbimizsin!

Allahım! Seyyidimiz, Efendimiz Hazret-i Muhammed'e, âli­ne, ashabına, evlâdına, ezvâc-ı tâhirâtına salât ü selâm eyle! Du­alarımızı Habibin hürmetine kabul eyle!

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.