Benzediği organa iyi gelen kainat eczanesinden 8 nimet

Benzediği organa iyi gelen kainat eczanesinden 8 nimet

Cenab-ı Hakk'ın kainat eczanesinde yarattığı birbirinden şifalı nimetlerin özellikleri...

Mutfakta kullandığımız bazı besinlere baktığımızda birçoğunun organlarımıza benzediğini söylemek mümkün. Bu besinlerin organlara benzerliği dışında, benzediği organlar için oldukça faydalı olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, bu anatomik şekilli besinleri tüketerek sağlıklı kalmanın mümkün olduğunu vurguluyor. Peki, hangi besinler hangi organlara iyi geliyor? 

Kereviz - kemik

Uzun, yağsız kereviz sapları kemiklere benzer. Sasson Moulavi, "Kereviz, kemiklere güç veren moleküler yapının bir parçası olan büyük bir silikon kaynağıdır. Ayrıca kemikler yüzde 23 sodyum içerir, kereviz de..." diye konuştu.

Domates = kalp 

Domatesi kestiğinizde, bu kırmızı sebzenin bir kalbin yapısına benzeyen birden fazla odası olduğunu fark edersiniz. Diyetisyen Elizabeth Somer, "Yapılan çalışmalarda, domateslerdeki likopen nedeniyle, onları yiyen kadın ve erkeklerde kalp hastalığı riskinin daha az olduğu bulundu. 

Eğer zeytinyağıyla karıştırırsanız, vücudunuzun likopen emilimini yaklaşık on kat artırırsınız" dedi. 

Greyfurt = göğüs 

Limon ve greyfurt gibi yuvarlak turunçgiller ile göğüsler arasında benzerlik olabilir ancak greyfurt, laboratuvar hayvanlarında ve insan meme hücrelerinde kanser gelişimini engellediği gösterilen limonoid adı verilen maddeler içeriyor. 

Havuç = göz 

Bir havucu çaprazlama yarıya böldüğünüzde sebzenin bir göze benzediğini görebilirsiniz. 

Smart for Life Weight Management Centers Tıbbi Direktörü Sasson Moulavi, "Havuçlar, beta-karoten gibi vitaminler ve antioksidanlarla doludur, bu da yaşlılarda görme kaybının önde gelen nedeni olan maküler dejenerasyon olasılığını azaltır" dedi. 

Tatlı patates = pankreas

Tatlı patates pankreasa güçlü bir benzerlik gösterir ve ayrıca organda sağlıklı bir işlevi destekler. Somer, "Tatlı patatesler, pankreas dahil vücudun tüm dokularını kanser veya yaşlanmayla ilişkili hasarlardan koruyan güçlü bir antioksidan olan beta-karoten bakımından zengindir" dedi. 

Ceviz = beyin

Cevizin kıvrımlı yapısı doğrudan beyni çağrıştırır. Diyetisyen Lisa Avellino'ya göre; ceviz beyin fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olan çok yüksek omega-3 yağ asitleri içeriğine sahiptir. 

Patlıcan = rahim

Patlıcan anne rahmine benzer. Hormonal dengeyi düzenler ve rahim kanserini önlemeye yardımcıdır.

Zencefil = mide 

Dr. Moulavi'ye göre; zencefilin keskin kokusu ve tadından sorumlu bileşen olan gingerol, USDA fitokimyasal veritabanında bulantı ve kusmayı önleme yeteneğine sahip olarak listeleniyor.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.