Bediüzzaman'la hapiste çoraplarımızı değiştirdik

Bediüzzaman'la hapiste çoraplarımızı değiştirdik

Afyon Hapishanesinde Üstad Hazretleri üst katta, 70 kişilik koğuşta tek başına..

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle beraber üç ay hapishanede yatan, Son Şahitler’den Emin Tekinalp’ı rahmetle anıyoruz.

Safranbolu Emin Tekinalp, Mustafa Sungur ağabeyle kardeş torunlarıdır. 1948 Afyon Mahkemesi sırasında Üstad Bediüzzaman Hazretleriyle beraber üç ay hapishanede yatmıştır. 1914 doğumlu Emin Tekinalp, 9 Nisan 2004’de Rahmet-i Rahman’a kavuşmuştur. Tekinalp, Bediüzzaman'la ilgili hatırasını Ağabeyler Anlatıyor kitaplarının yazarı Ömer Özcan'a anlamıştı.

MEĞER KOĞUŞTA KONUŞTUĞUM VE BANA SARILAN KİŞİ ÜSTAD HAZRETLERİ İMİŞ

Afyon Hapishanesinde Üstad Hazretleri üst katta, 70 kişilik koğuşta tek başına... Otuz iki yıllık Haşim Hocanın yardımıyla Üstad’a vardım.

Üstad’ın kapısı bir ara açıldı, baktım kahverengi cübbeli birisi var. Çıktı-girdi... Ben “herhalde Üstadın yanında bir hizmetçi var” diye düşündüm. Kapıyı çaldım “geliniz” diye bir ses duydum. İçeri girdim, o demin gördüğüm şahıs bana sarıldı “Kardeşim hoş geldin, safa geldin, üşüyor musun, paran var mı, bir ihtiyacın var mı?” diye şefkat ve alâka gösteriyordu. Ama ben bir taraftan başımı sağa sola çevirip koca koğuşta Üstad’ı arıyordum. Fakat başka kimse yok... Meğer anladım ki, konuştuğum ve bana sarılan kişi Üstad Hazretleri imiş. Üstad abdeste hazırlandı, suyunu döktüm Elhamdülillah. Pencerede oturuyordu...

Üstadım hava çok soğuk sizin çoraplarınız ince

Hava çok soğuk, soba, mangal gibi bir şey de yok. Dedim, “Üstadım hava çok soğuk sizin çoraplarınız ince, benim bavulumda fazladan kalın yün çoraplarım var, onları size getireyim.” Israrla kabul etmedi. Sonra “git getir benimki ile değişelim” dedi. Getirdim değiştik. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum