Bediüzzaman'ın talebesi Fırıncı ağabeyden Rusya'ya Risale-i Nur tepkisi

Bediüzzaman'ın talebesi Fırıncı ağabeyden Rusya'ya Risale-i Nur tepkisi

Tataristan'da bir kaç gün evvel hanım Nur talebelerine baskın yapmış. Çok üzücü bir olay

RİSALEHABER

Rusya istihbaratı FSB'nin (KGB), Tataristan'da Risale-i Nur okuyan 20 kadının evlerine baskın yapmasını değerlendiren Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, "Üstadımız en zor şartlarda Risale-i Nur yasak olamaz, bütün dünyada parlayacak demişti. Yine aynısı olacak inşallah" dedi.

Risale-i Nur hakkında rapor alındı

Rusya'da daha önce de benzer baskınların ve tutuklamaların olduğunu hatırlatan Fırıncı ağabey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sergiev adlı bir Hristiyan avukat bu davayı aldı. Avukat Sergiev İstanbul'a gelerek Rusya'daki bu dava ile ilgili bizimle görüştü. Diyanet'ten, yurt içi ve dışındaki bazı üniversitelerden, El-Ezher'den, Rusya Müftüler Heyetinden Risale-i Nur hakkında rapor alındı. Bunların hepsi müspet raporlardı. Rapor mahkemeye ibraz edildi ama dikkate alınmadı. O yüzden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidildi.

Çok üzücü bir olay

"AİHM Rusya'daki mahkemenin kararının yanlış olduğunu, Risale-i Nurların tamamen ilmi, tamamen İslami hakikatler ihtiva eden külliyattır şeklinde karar verdi. Mahkemenin kararının bozulmasını istedi. Adeta Üstadımızın 'Risale-i Nur yasak olmaz merak etmeyin kardeşlerim bu nurlar parlayacak' hükmünü tasdik etti. Tataristan'da bir kaç gün evvel hanım Nur talebelerine baskın yapmış. Çok üzücü bir olay. Allah sabır versin kardeşlerimize. İnşallah avukat Sergiev oraya da gider, çözmek nasip olur."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum