Bediüzzaman'ın kavanoz örneği ve ateist iphone animasyonu

Bediüzzaman'ın kavanoz örneği ve ateist iphone animasyonu

Bir grup aktivist, Ateizmin ve ateistlerin düşünme şeklinden yola çıkarak bir animasyon hazırladı.

Risale Haber - Haber Merkezi

Hazırlanan animasyonda son yıllarda çokça kullanılan iphone telefonu ve telefonun mucidi olan Steve Jobs'a inanamaması durumunu ele alan aktivistler ilginç bir videoya imza attı.

İnternette yayınlanan görüntülerde ateist olduğunu söyleyen bir iPhone 6 telefonu, tıpkı ateistlerin yaratıcıya inanmadığı gibi mucidi olan Steve Jobs'a inanmadığını, öyle birinin aslında olmadığını ve uydurma olduğunu savunuyor.

Sosyal medyada büyük ilgi gören videodaki iPhone, işlemci, kamera, ekran gibi parçalarının tesadüfen meydana geldiğini iddia ediyor. İzleyenleri gülümseten video, ateistlerin yaratıcıyı tanımamasındaki mantık hatasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Hazırlanan animasyon Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 23. Lema'a verdiği şu örneği hatırlatıyor;

"Bir eczahanede, gayet muhtelif maddelerle dolu, yüzer kavanoz şişeler bulunuyor. O edviyelerden, zîhayat bir macun istenildi. Hem hayattar, harika bir tiryak, onlardan yapılmak icap etti. Geldik, o eczahanede, o zîhayat macunun ve hayattar tiryakın çoklukla efradını gördük. O macunlardan herbirisini tetkik ettik.

Görüyoruz ki, o kavanoz şişelerden herbirisinden, bir mizan-ı mahsusla, bir iki dirhem bundan, üç dört dirhem ötekinden, altı yedi dirhem başkasından, ve hâkezâ, muhtelif miktarlarda eczalar alınmış. Eğer birinden, bir dirhem ya noksan veya fazla alınsa, o macun zîhayat olamaz, hâsiyetini gösteremez. Hem o hayattar tiryakı da tetkik ettik. Herbir kavanozdan bir mizan-ı mahsusla bir madde alınmış ki, zerre miktarı noksan veya ziyade olsa, tiryak hassasını kaybeder. O kavanozlar elliden ziyade iken, herbirisinden ayrı bir mizanla alınmış gibi, ayrı ayrı miktarda eczaları alınmış.

Acaba hiçbir cihette imkân ve ihtimal var mı ki, o şişelerden alınan muhtelif miktarlar, şişelerin garip bir tesadüf veya fırtınalı bir havanın çarpmasıyla devrilmesinden, herbirisinden alınan miktar kadar, yalnız o miktar aksın, beraber gitsinler ve toplanıp o macunu teşkil etsinler? Acaba bundan daha hurafe, muhal, bâtıl bir şey var mı? Eşek muzaaf bir eşekliğe girse, sonra insan olsa, "Bu fikri kabul etmem" diye kaçacaktır.

İşte bu misal gibi, herbir zîhayat, elbette zîhayat bir macundur. Ve herbir nebat, hayattar bir tiryak gibidir ki, çok müteaddit eczalardan, çok muhtelif maddelerden, gayet hassas bir ölçüyle alınan maddelerden terkip edilmiştir. Eğer esbaba, anâsıra isnad edilse ve "Esbab icad etti" denilse, aynen eczahanedeki macunun, şişelerin devrilmesinden vücut bulması gibi, yüz derece akıldan uzak, muhal ve bâtıldır."

İşte o Ateist İphone Animasyonu:

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum