Bediüzzaman'ın el yazısındaki Ahmet Aytimur vasiyeti

Bediüzzaman'ın el yazısındaki Ahmet Aytimur vasiyeti

İşte, Bediüzzaman Hazretlerinin kendi el yazısıyla kaleme aldığı vasiyetnamenin orjinal belgesi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Dün gece vefat eden Ahmet Aytimur ağabey, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vasiyetnamesinde ismi geçenlerden biriydi. 

19.09.1957 tarihli Vasiyetnâmede Bediüzzaman Hazretleri 15 vâris ve vekilini kendi el yazısıyla kaleme almıştı. Emirdağ Lahikası'nda da geçen vasiyetnamenin orjinal belgesini yayınlıyoruz.

Belgenin altında Bediüzzaman Hazretleri el yazısı ile isimleri eklemiş.

“Aziz, sıddık kardeşlerim ve vârislerim!
Ecel gizli olmasından, vasiyetname yazmak sünnettir. Benim metrukâtım ve Risale-i Nur'dan olan benim hususî kitablarım ve güzel cildlenmiş mecmualarım vesair şeylerimin bütününü, Gül ve Nur fabrikalarının heyetine, başta Hüsrev ve Tahirî olarak o heyetten oniki {(*): Kardeşim Abdülmecid, Zübeyr, Mustafa Sungur, Ceylan, Mehmed Kaya, Hüsnü, Bayram, Rüşdü, Abdullah, Ahmed Aytimur, Âtıf, Tillo'lu Said, Mustafa, Mustafa, Seyyid Sâlih.} kahraman kardeşlerime vasiyet ediyorum. Onlara bırakıyorum ki; emr-i hak olan ecelim geldiği zaman, benim arkamda o metrukâtım, benim bedelime o sadık ve mübarek ellerde hizmet-i Nuriye ve imaniyede çalışsın ve istimal edilsin.
 
Kardeşlerim! Bu vasiyetten telaş etmeyiniz. Ben, teessürattan ve dokuz defa zehirlenmekten, pek çok zaîf olmakla beraber; gizli münafıkların desiselerle müteaddid sû'-i kasdları için bu vasiyeti yazdım. Merak etmeyiniz, inayet-i Rabbaniye ve hıfz-ı İlahî devam ediyor. اَلْبَاقِى هُوَ الْبَاقِى Kardeşiniz Said Nursî.

saidnursi_vasiyet-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum