Bediüzzaman'ın Barla'sında büyük değişim

Bediüzzaman'ın Barla'sında büyük değişim

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yıllarca kaldığı ve Risale-i Nur'un büyük çoğunluğunun telif edildiği Barla'daki değişime hazır olun!

Kemal Benek'in haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yıllarca kaldığı ve Risale-i Nur'un büyük çoğunluğunun telif edildiği Barla, yoğun ziyaretlere karşılık vermek için baştan aşağı yenileniyor.

Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından finanse edilen ve Isparta Valiliğ tarafından yürütülen "Barla Kentsel Tasarım Projesi"nin yapımına başlandı.

PROJENİN YAPIMINA BAŞLANDI

Risale Haber'e konuşan projenin mimarı Muhammed Said Uyar, Barla'da Bediüzzaman ve Tevhid Müzesi ile Risale-i Nur Araştırma Merkezi'nin de yapılacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Barla'da "Kültürel Miras ve İmar Boyutu ile Isparta ve Barla’nın Geleceği Çalıştayı"nın yapıldığını hatırlatan Uyar, iki yılın emekleri neticesinde projenin yapımına başlandığını, öncelikle altyapı çalışmalarının bitirileceğini belirtti.

DOKU AYNEN MUHAFAZA EDİLECEK

5 yıl içinde pojenin tamamlanmasını öngördüklerini açıklayan Uyar, Barla'nın dokusunun korunacağını vurgulayarak, "Barla ile ilgili rehber hazırlandı. Bundan sonra Barla'da kapı ve pencere müdahalelerinde bile rehbere uyulacak. Yeni inşaatlar bu rehbere göre izin alabilecek. Amaç Barla'yı aynen muhafaza etmek" dedi.

BEDİÜZZAMAN'IN EVİ ESKİ HALİNE GETİRİLECEK

Bediüzzaman Hazretlerinin kaldığı evin eski haline getirileceğine de dikkat çeken Uyar, "Bediüzzaman'ın evi yeniden restore edilecek. Şimdiki görüntüsü değişecek. Orjinal haline sadık kalınacak" şeklinde konuştu.

BEDİÜZZAMAN VE TEVHİD MÜZESİ

Proje çerçevesinde kurulacak olan Bediüzzaman ve Tevhid müzesinin sadece Bediüzzaman hazretlerinin şahsına yönelik bir müze olmayacağını ifade eden Uyar, "İman hakikatlerinin anlatılacağı bir müze olacak" dedi.

RİSALE-İ NUR ARAŞTIRMA MERKEZİ

Yine Barla'da Bediüzzaman ve Risale-i Nur Araştırma Merkezi'nin kurulacağını söyleyen Uyar, "Burada çok geniş bir araştırma imkanları olacak. Akademik çalışmalar yapılabiliecek" şeklinde konuştu.

Projeyi izlemek için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum