Bediüzzaman'dan Kadir gecesi tavsiyesi

Bediüzzaman'dan Kadir gecesi tavsiyesi

Üstad'ın Kastamonu'dan ayrılışı o yılın Kadir gecesine tevafuk eder...

Risale Haber-Haber Merkezi

1943 yılı ramazanı başında Ayetül kübra'nın tab'ı meselesi bahane edilerek Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve talebeleri tevkıf edilerek Kastamonu'dan Denizli hapishanesine gönderilir. 

Üstad'ın  Kastamonu'dan ayrılışı o yılın Kadir gecesine tevafuk eder. Yolculuk esnasında Üstad Hazretleriyle beraber yolculuk eden Ziya Dilek bey anlatıyor: 

''Şoför efendiye söylerseniz acaba makineyi durdurur mu? Dinde cebir yoktur. Arabadakilere bir nasihatim var'' deyince şoför arabayı durdurdu. Bediüzzaman Hazretleri hemen arabadakilere hitaben konuşmaya başladı: 

''Bu gece ağleb-i ihtimal (büyük ihtimalle) leyle-i Kadirdir. Diğer günlerde Kur'an okunursa harf başına olan sevap, ramazanda okunursa bin sevap ve leyle-i kadirde okunursa otuz bin sevap verilir. Size şimdi şu işi yaparsanız beş sarı lira var, bunu kazanmak ister misiniz?'' 

Yolcular, ''Evet isteriz'' diye cevap verince Bediüzzaman Hazretleri konuşmasına devamla: ''Bu fani hayatta beş sarı lira kazanmak için bütün gücünüzü ve enerjinizi sarf ediyorsunuz. Sonsuz ebedi bir hayat için dağarcığınıza azık hazırlamak istemez misiniz?'' Yolcular ''Evet isteriz'' deyince, Bediüzzaman: ''Öyle ise her Müslüman üç ihlas, bir fatiha, bir ayet-el Kürsi okursa ebedi hayat için azık hazırlamış olur'' dedi.
(Bilinmeyen Taraflarıyla Said Nursi)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum