Bediüzzaman: Bazen zulüm içinde adalet tecelli eder

Bediüzzaman: Bazen zulüm içinde adalet tecelli eder

Hekimoğlu İsmail , insanın başına gelen felaketlerde bunalıma/depresyona girmemesi için...

Risale Haber-Haber Merkezi

Hekimoğlu İsmail , insanın başına gelen felaketlerde bunalıma/depresyona girmemesi için geçmiş ve gelecekle meşgul olmamak gerektiğinin altını çizdi.

Zaman'daki Dua ve teslimiyet başlıklı yazısında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin sözlerine de yer veren Hekimoğlu İsmail'in yazısının ilgili kısmı şöyle: 

 

Dua ve teslimiyet
İnsan, hücrelerinin sayısı kadar felaketlere namzettir. Başına gelen felaketlere kader nazarıyla bakamadığı için pek çok arkadaş bunalım geçirdi. Onlara diyorum ki: “Depresyona girmemenin birinci şartı, geçmiş ve gelecekle meşgul olmamaktır. Geçmişi bırak değiştiremezsin, geleceği bırak hükmedemezsin; o tarlalar dikenlidir. Bulunduğun ânı İslam’a uydur.”

Üstat Bediüzzaman Said Nursi buyurmuş ki, “Bazen zulüm içinde adalet tecelli eder. Yâni, insan bir sebeple bir haksızlığa, bir zulme maruz kalır, başına bir felâket gelir, hapse de mahkûm olur, zindana da atılır. Bu hüküm bir zulüm olur. Fakat bu vakıa adaletin tecellisine bir vesile olur. Kader-i İlâhî başka bir sebepten dolayı cezaya mahkûmiyete istihkak kesbetmiş olan kimseyi bu defa bir zâlim eliyle cezaya çarptırır, felâkete sürer. Bu, Adalet-i İlâhiye’nin bir nevi tecellisidir.”

...

Müslüman’a yakışan, Allah’tan razı olmaktır... Bu felaketlerin bütününden insanı koruyacak olan Allah’tır. Müslüman’a tek söz düşer; “Bunda da bir hayır vardır!”

...

 Esma-ül Hüsna’nın her şeyi kuşattığına inanmak samimiyettir. Yani insan, “Hayat Allah’ın sıfatıdır, hayatsız cisim yoktur, benim hayatım da Allah’ın elindedir.” demelidir. Sen de kendini en basit bir cisimcik saysan da en muazzam âlemi taşıyana itimat etsen…

Çünkü duada samimiyet esastır ve ancak böyle yapılan duâlar, İlâhî rahmetin zuhûruna sebep olur. Dua eden bilir ki; duasını işiten, gereğini yapacak olan vardır.

Zaten duamız olmasa Allah katında ne kıymetimiz kalır?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum