Bediüzzaman Anadolu’yu nasıl mayaladı?

Bediüzzaman Anadolu’yu nasıl mayaladı?

Anadolu’yu Mayalayanlar programında Bediüzzaman Said Nursi konuşuldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar gecesinde Bediüzzaman Said Nursi anıldı.

ÖLMÜŞ BEDENİNDEN BİLE KORKTULAR

Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, “Öldükten sonra dahi kendisinden korkulan, ölmüş bedeninden bile korktukları için nerede medfun olduğunu bilmediğimiz üstad Bediüzzaman Said Nursî hazretlerini bu meydanda misafir ediyoruz. Onu bu meydanda misafir ediyor olmamız, aslında Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösteren güzel bir örnektir” dedi.

ESERLERİ DEVLET TARAFINDAN BASILIYOR
 
Said Nursi Hazretleri’nin eserlerinin yıllarca yasaklandığına dikkat çeken Başkan Göksu, “Yıllarca kendisine birçok devlet müeyyideleri uygulanmış ama Allah’a hamd olsun dün eserleri yasaklanan Bediüzzaman Hazretlerinin eserleri, bugün devlet tarafından basılır hale geldi” dedi.

Programda Bediüzzaman  Said Nursi Hazretlerini talebelerinden Mehmet Fırıncı ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya anlattı.

BEDİÜZZAMAN KUR’AN’LA BULUŞTURUYOR
 
Risale-i Nur'un Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif’lerden zamanımızın ihtiyaçlarına göre damıtılmış fikir damlacıkları olduğunu belirten İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, “Bediüzzaman Hazretleri ‘Benimle görüşmenize gerek yok, benim eserlerimi okuyun’ diyor. O eserleri okuduğumuz zaman da bizleri efendimizle, sünnetle ve Kur’an-ı Kerim’le buluşturuyor. Biliyorsunuz Risale-i Nur Külliyatı altı bin sayfayı bulan bir külliyattır ve tamamen imâni konuları ele alır. Ben saydım; bin sayfadan fazlası Peygamber Efendimizle ilgili bahisler” diye konuştu.

ŞEFKAT TİMSALİYDİ
 
Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ise o dönem Türkiye’de “Allahu Ekber” demenin bile tehlikeli olduğunu vurgulayarak, “Ezan okunmuyordu. Dolayısıyla Said Nursi Hazretleri eserlerini hapishanelerde, tecritlerde, köylerde yazdı. Şu anda elhamdülillah güzel idare ve reisleri sayesinde eserlerini herkes okuyabiliyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri bir şefkat timsaliydi. Ben ilk defa kendisini ziyaret ettiğim zaman beni müthiş bir şefkatle karşılamıştı. Köylerdeki insanları hatta eşkıyaları kucaklamış, onlarla kardeş olmuştu. Onlara Kur’an-ı Kerim’i ve Hadis-i Şerif’leri öğretti. Hapishanede altı adam öldürmüş bir kişiyi imana ve salata getirdi. Böyle muhterem, şefkatli ve merhametli biri ama zulüm karşısında da katiyen boyun eğmeyen, daima dimdik duran bir zat olarak gördük” şeklinde konuştu.
 
Programın sonunda Eşref Ziya Terzi de sahne aldı. Terzi, seslendirdiği birbirinden güzel ezgi ve eserlerle konukları adeta mest etti.

esenler_nursi2.jpg

esenler_nursi1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.