Bedelli Askerlik kalıcı mı oluyor? Bedelli ücreti ne kadar olacak?

Bedelli Askerlik kalıcı mı oluyor? Bedelli ücreti ne kadar olacak?

Milyonlarca genç heyecanla bedelli askerlik haberi bekliyor. Askere alımlarda yığılma sorununun çözümü için bedelli askerlik ücreti de makul sınırda olabilir. Ak Parti'den açıklama geldi.

5.5 Milyon genç merakla bedelli askerlik son dakika haberleri için beklemeye koyuldu. Askere her yıl 400 bine yakın alım yapılabilirken, şu an askerlik çağında olan 5 milyondan fazla genç bulunuyor. Bu da bedelli askerliği mecbur hale getirdi.

24 Haziran seçimleri öncesi ilk olarak dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, yığılma sorununun çözümü için bedelli askerlik çıkacağını, fakat kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini söylemişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise seçimlerden sonra bedelli konusunun Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile oturulup konuşulacağını belirtmişti.

24 Haziran seçimlerinden sonra ilk açıklama dönemin Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'dan gelmişti. Bozdağ, meclisin 2018 Ekim'e kadar tatilde olduğunu, tatil dönüşü ilk gündem maddesinin bedelli askerlik olacağını belirtmişti.

Seçimden sonra bedelli askerlik beklentisi sürerken, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli konusunda açıklamalarda bulundu.

Bedelli Askerlik kalıcı mı olacak?

CNN Türk canlı yayınına katılan Turan, "Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi 'bedelli' ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir sayı. Oysa Genelkurmay'ımızın talep ettiği 300 binlerde."ifadeleri ile soruna dikkat çekti.

Bedelli konusunda daha makul bir yaklaşım ile çalıştıklarını söyleyen Turan, kalıcı bir bedelli askerlik üzerinde durduklarını söyledi.

Makul Fiyat

'Parayı ver, askerlik yap' mantığını istemediklerini söyleyen Turan, askerlik sorunu olan genç kalmasın istediklerini, bu nedenle bedelli askerlik ücreti konusunda makul fiyat üzerinde çalıştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.