Bedava ilaca rekor başvuru

Bedava ilaca rekor başvuru

Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında sigarayı bırakmak için toplam 4 bin 341 kişi polikliniklere başvururken, bu sayı 2015 yılının ilk 6 ayında 9 bin 885'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın, Sigara Bırakma Poliklinikleri’ne başvuran vatandaşlara ücretsiz ilaç vermeyi durdurması nedeniyle yüzde 40 oranında azalan başvurular, bu yılın mart ayından itibaren yeniden ücretsiz ilaç uygulamasına geçilmesiyle birlikte rekor sayıya ulaştı.  

Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında sigarayı bırakmak için toplam 4 bin 341 kişi polikliniklere başvururken, bu sayı 2015 yılının ilk 6 ayında 9 bin 885'e ulaştı. 150 liralık ilaç ücretini ödemeyeceğini öğrenen vatandaşlar adeta polikliniklere akın etti.
2015'in ilk 6 ayında polikliniklere başvuran hastalardan 7 bin 540'ının tedavisine başlandı, 2 bin 345 kişiye ise sadece danışmanlık hizmeti verildi. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, “Sigara Bırakma Poliklinikleri'ne başvuran vatandaşlarımıza direkt olarak ilaçlarını verip onları evlerine göndermiyoruz. Birtakım testlerle sigara içmelerinin altındaki psikolojik nedenleri de anlamaya çalışıyoruz. Bu gibi çalışmaların sonrasında, tedavi sürecinin bir parçası olan ilaçları da ücretsiz olarak vatandaşlarımıza veriyoruz” dedi.

'ÖLENLERİN YÜZDE 17'Sİ PASİF İÇİCİ'

Nikotin bağımlılığının tedavi edilebilir olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Sigaraya bağlı hastalıklar, dünyadaki ilk üç ölüm nedeni arasında. Ülkemizde sigaraya bağlı, yıllık yaklaşık 100 bin ölüm meydana gelmektedir. Habertürk'ün haberine göre ölenlerin 17 bini ise pasif içiciler” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.