Bayern Münih’ten mültecilere destek

Bayern Münih’ten mültecilere destek

Ribery’nin de şahsi desteğinden etkilenen Bavyera takımı mültecilere dersek vermeye hazırlanıyor

Ömer Çiftçi’nin haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Dünyanın en iyi kulüpleri arasında gösterilen ve Kadrosunda Müslüman bir oyuncu da bulunduran, Bundesliga (Almanya 1. Futbol ligi) kulüplerinden Bayern Münih de mülteci sorununa duyarsız kalamadı. Ribery’nin de şahsi desteğinden etkilenen Bavyera takımı mültecilere dersek vermeye hazırlanıyor.

Kulübün resmi sitesi fcbayern.de sitesinden bir bildiri yayınlayan kulüp, mülteci sorununa daha fazla duyarsız kalamayacaklarını belirterek, Almanya’ya sığınmış Suriyeli mültecilere 1 milyon dolar yardım yapacaklarını açıkladı. 

Yardım paketine Suriyeli gençler için bir antrenman sahası da yapmayı dahil eden Bayern kulübünün bu duyarlılığı Alman basınında geniş yer tuttu. Bavyera kulübünün örnek davranışını takdire şayan bulan Alman basını, Ribery’e geniş yer ayırdı. Antrenman sahasındaki pek çok malzeme yine Ribery’nin öncülüğündeki Bayern Münihli futbolcular tarafından karşılanacak.

Bavyera eyaletinin lideri Joachim Hermann kulübün yaptığı bağışlarla ilgili; ”Bu yaptıkları gerçekten muhteşem. Biz de eyalet olarak kendilerine destek vereceğiz.Kültürümüzdeki misafirperverliğin ve yardımseverliğin bir yansıması olacak gelişmeler bunlar” ifadelerini kullandı.

Bayern Münih kulübü önümüzdeki günlerde mültecileri kendi antrenmanlarına çağırarak Dünyanın ilgisini mültecilere çekmeye planlıyor. Dünya basını bu tür hareketleri pek çok kulüpten beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.