Batılılar kötü propagandaya rağmen neden İslamiyet'e yöneliyor

Batılılar kötü propagandaya rağmen neden İslamiyet'e yöneliyor

Bir süre ABD hapishanesinde mahkum olan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Hashemi, gözlemlerini anlattı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Tahran Merkezli Press TV'ye röportaj veren Hashemi, batıda insanların neden İslamiyet'e yöneldiğine dair bilgiler verdi. Özellikle batılı devletlerin İslam karşıtı politikaları ve medyanın İslamiyet'i kötülemesine rağmen batıda artan Müslüman sayısına dikkat çekilen röportajda önemli noktalara değinildi.

AKSİNE MERAK EDİLİYOR

2009'dan bu yana etkisini gösteren İslamofobi'ye rağmen batılıların Müslümanlığa olan ilgisi Hashemi'ye göre tam olarak İslamofobi'nin kendisinden dolayı artıyor. Batı'da devletlerin ve medyanın İslamiyet'i şeytanlaştırma çabalarının insanların İslamiyet'e karşı ilgisini arttırdığını söyleyen Hashami, insanların devletleri tarafından bu dinin neden şeytanlaştırıldığını araştırdığını söyledi.

Batılı insanların yasaları ve sınırları sevdiğini söyleyen Hashami, batıda İslamiyet'in nedenleri arasında İslamiyet'in de kuralları ve sınırları olan bir din olmasının da etkisinin büyük olduğunu düşünüyor. İslamiyet'in insanları uç noktalara gitmekten alıkoyduğunu söyleyen Hashami, batıda bu sınırlara olan inancın da yaygın olduğunu düşünüyor.

DAĞILAN YAŞANTILAR DA ETKİLEDİ

Batı'da Hristiyanlığın etkisini kaybetmesi ile büyük bir boşluk oluştuğunu söyleyen Hashami, bu süre zarfında aile ve sosyal hayatta büyük parçalanmaların yaşandığına dikkat çekti ve İslamiyet'in bu noktada insanların yeniden arayışta olduğu sığınma ve toparlanma anlayışına da hitap ettiğini söyledi.

Mehrnews'in haberine göre Hashami, batıdaki gözlemlerine dayanarak o coğrafyalarda insanların giderek daha çok İslamiyet etkisine gireceğini düşünüyor. Fakat bu süreç içinde İslam'ın güçlenmesi neticesinde devletler daha saldırgan olacaklar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.