Batıda, laik olmaya çalışan Müslüman gencin komik halleri

Batıda, laik olmaya çalışan Müslüman gencin komik halleri

Dünyanın en ünlü dizi platformu Netflix, Ali's Wedding (Ali'nin düğünü) isimli bir diziyi piyasaya sürdü.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ünlü dizi kanalı Netflix, içindeki pek çok farklı konseptten dizi ile dünyanın en çok izlenen internet dizi platformu olma özelliği taşıyor. Son dönem sinemasına damga vuran 'Müslüman hikayeleri'nden biri şimdi de Netflix takipçileri ile buluştu. Dizinin adı 'Ali'nin Düğünü'. Dizi batılıların dünyası ile batıda yaşayan Müslümanların bu dünyaya uyum çabalarını 'komik' bir şekilde ele alıyor.

Filmin başrol oyuncusu ve yazarı Osamah Sami, dizinin hikayesini yaşarken kendi tecrübelerini aktardığını vurguluyor. Sami'ye göre dizi sadece Müslümanların değil, batıda yaşayan tüm azınlıkların sorunlarını ve yaşantılarını gözler önüne seriyor.

Dizide Avusturyalı Müslüman bir ailenin oğlu olan Ali, batı dünyası içinde prestij kazanmak ve akranlarının önüne geçmek için 'laikleşmeye' çalışan bir genç olarak karşımıza çıkıyor. Hayatı boyunca Müslüman gibi eğitilmiş olan Ali, batı dünyasındaki toplumsal baskılardan fazlasıyla etkilenerek yaşam tarzını değiştirmeye çalışıyor. Tıp Fakültesine girmek isteyen Ali, başarı yoluna giden her adımını bu nedenle 'yalan' üzerine inşa ediyor.

Daily dot'un haberine göre, Ali'nin hikayesi üzerinden batı dünyasındaki Müslümanların yaşamlarının yer yer eleştirel, yer yer komik unsurlarla anlatıldığı dizi Müslümanların da ilgisini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.