Batı politikaları, insanların korkularını kullanıyor

Batı politikaları, insanların korkularını kullanıyor

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Tarık Ramazan, Radikal İslam’ın batı politikalarının bir sonucu olduğunu savundu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER -
Dünyaca tanınan ve saygı gören bir isim Prof. Dr. Tarık Ramazan. İslam alemi tarafından da büyük saygı gören Müslüman profesör, geçtiğimiz günlerde Onislam. com’a bir röportaj verdi. Röportajında 21. Yüzyılda İslam’ın durumunu enine boyuna değerlendiren Tarık Ramazan, Ortadoğu’nun kanayan yarası olan Radikal İslam’ın İslam dinine zarar verdiğini düşünüyor.

Daha önce TİMES dergisi tarafından 21. yüzyılın yenilik getiren kişiler listesinde de üst sıralarda yer almayı başarmış olan Ramazan, Radikal İslam’ın Dünya ve İslam alemi açısından “korkutucu” olduğunu düşünüyor.

“Hepimiz korkuyoruz. Radikalliğin tek kurbanı gayr-i Müslimler mi? Hayır. Biz Müslümanlar da kurbanız. Bütün Dünya bunun kurbanı.

Medyayı takip ederseniz bu korkuların masumane olduğu fikrine kapılabilirsiniz. Fakat bilinmesi gereken bir şey var ki biz bu noktaya Amerikan politikaları yüzünden geldik. Biz Amerikan Politikasının da kurbanıyız.

İnsanların korkularının Politik bir enstrüman olarak kullanıldığını görüyoruz. Popülist partiler bu korkuları yönlendirmekten çekinmiyor. Esas sorunun kaynağını unutturup, hepimiz ortada “İslami” bir sorun olduğuna yönlendirmeye çalışıyorlar” diyor Tarık Ramazan ve ekliyor; “Sorun İslami değil, sorun politik”

Kurbanları olduğumuz şeyin Radikal İslam korkusu olduğu kadar, Batı ülkelerinin politikaları olduğunu söyleyen Tarık Ramazan, elbette ki diğer fikirlere saygı göstermenin ve farklılıkları anlamlandırmanın bu sorunun başlıca çözümü olduğu inancında.

Tarık Ramazan İslam ve Ortadoğu coğrafyasına bir an önce barışın gelmesini istiyor ve bunun için tüm Müslümanların birbirlerine karşı toleransının başlıca çözüm olduğunu düşünüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.