Başpsikoposun Hristiyanlık yorumu Said Nursi’nin sözünü hatırlattı

Başpsikoposun Hristiyanlık yorumu Said Nursi’nin sözünü hatırlattı

Malta ülkesinin tanınan ve Hristiyan dünyasının da çok sevdiği Başrahip Charles Scicuana, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada gerçek Hıristiyanların Müslümanlara kucak açması gerektiğini söyledi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER - Şu günlerde “Kurtuluş günü” adını verdikleri milli bayramını kutlayan Malta’nın başpsikoposu Charles Scicuana, gerçek Hristiyanlığı yaşayanların Suriyeli sığınmacılara yardım etmesi gerektiğini, evini onlara açması, yemeğini onlarla paylaşması gerektiğini söyledi. Avrupa’nın Hristiyanlığı için bu olanları bir test gören Başpsikopos, “Avrupa bu testten geçemezse gerçek Hristiyanlığı yansıtamıyor demektir” ifadelerini kullandı.

“İnancın ve sebeplerin olduğu yerde kargaşa, agresiflik ve zorla güç kullanımı olmaz” diyerek, İslam ve Hristiyanlığın özünde aşırı uçlara izin vermeyeceğini savunan Scicuana, Avrupa’nın gerçek hristiyanlığı yaşayan kesiminin Milletler arası barışa inanacağını ve Dünya üzerinde kan dökülen her yere yardım elini uzatacağını savundu.

Daeş ilgili de konuşan Başpsikopos, onların İslam’ın adını kirlettiğine emin olduğunu, İslam’ı veya herhangi bir semavi dini kavrayanın asla zulmetmeyeceğini bildiğini de sözlerine ekledi.

Papa Francis’in İslam’a karşı yakın tutumuna dair de konuşan Charles Scicuana; ” Papa Dünyadaki materyalizm ve nihilizm tehlikelerinin farkında. Şüphesiz ki doğru yapıyor. İslam’la özümüzün aynı olduğunu ben de düşünüyorum. Zamanımız kin ve nefret değil diyalog çağıdır” sözlerini sarf etti.

Malta Başrahipinin sözlerine Risale-i Nur’daki bakış

Başrahip’in “Gerçek Hristiyanlık” sözleri ile Avrupa’nın Felsefe’den gelen Nihilist yapısına karşı verdiği savaş Risale-i Nur’da da pek tabi ki görülmüştür. İseviliğin Batı medeniyeti için önemi ve gerekliliğinden Bediüzzaman Said Nursi şöyle bahseder;

"İsevîlik din-i hakikîsinden aldığı feyizle hayat-ı içtimaiye-i beşeriyeye nâfi san'atları ve adalet ve hakkaniyete hizmet eden fünunları takip eden Avrupa'yı tenkit etmiyorum. "

Başrahip’te bu açıklaması ile Said Nursi’nin işaret ettiği İsevilik hamuru ile yoğrulmuş Avrupa medeniyetinin hakkaniyetle batıya yardım edeceğini savunmuştur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum