Başörtüsünü duyan Trump'ın anlayışı kısıtlandı!

Başörtüsünü duyan Trump'ın anlayışı kısıtlandı!

ABD'de sona eren Kongre ara seçimlerinde biri Filistinli olmak üzere iki Müslüman kadın da seçildi. Konu medya tarafından ABD Başkanı Donald Trump'a da soruldu. Trump ilginç bir cevap verdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RisaleHaber- Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan kongre seçimlerinde bir ilk yaşandı. Biri Filistinli, diğer Somali kökenli olmak üzere iki Müslüman kadın kongreye seçilme başarısı gösterdi. Son dönem ABD'de haklarından mahrum bırakılmaya başlayan Müslümanların siyasete yönelmeye başladığını ispatlayan bu durum ABD Başkanı Donald Trump'a soruldu.

ABD Kongre ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi'nde Demokratların çoğunluğu ele geçirmesi Trump'ın yetki alanını bir hayli sınırlandırıyor. Ayrıca iki Müslüman kadının da kongreye girmesi Trump'a karşı tepkilerin de yükselmeye başladığına işaret olarak algılanıyor. Göreve geldiği günden beri ırkçı ve Müslüman düşmanı yaklaşımı ile dikkat çeken Trump, kendisine sorulan soruya da kaçamak bir cevap verdi.

Başörtüyü duyunca anlamadı

Bir gazeteci Trump'a basın toplantısı sırasında; "Biri başörtülü olmak üzere iki Müslüman kadının seçilmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Soru gayet açık ve muhabirin diksiyonunun gayet net olmasına rağmen Trump bu soruyu; 'Ne dediğini anlamıyorum" diyerek geçiştirdi.

Trump için ilk değil

Trump bu geçiştirme yöntemini daha önce de kullanmıştı. Kendisine bir gazeteci tarafından sorulan David Duke ve ırkçı örgüt Ku Klux Klan hakkında sorulan bir soruya da; "Söylediklerinizi anlamadım" yanıtını vermişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.