Baş ağrısını gidermenin 8 yolu

Baş ağrısını gidermenin 8 yolu

Uzmanlar, hayatı çekilmez hale getiren şiddetli baş ağrılarının azaltılabileceğini belirterek şu tavsiyelerde bulunuyor:

1- Ara sıra mola verin

Gerilim tipi baş ağrısı genellikle saatlerce oturmaktan kaynaklanır. Bunu önleminin bir yolu düzenli aralıklarla mola vermek. Sadece beş dakika temiz hava ve derin nefes almak kasları gevşetmeye ve yeniden enerji toplamaya yardımcı olur.

2- Egzersiz yapın

Basit rutin egzersizlerle baş ağrısı önlenebilir: Arkanıza yaslanın boyun kaslarınız için başınızı sağa ve sola çevirin. Ardından başınızı sağ ve sol omuzlarınıza indirin. Son olarak omuzlarınızı yavaş yavaş dairesel hareketlerle çevirin. Böylece gerilmiş kaslar gevşeyecektir.

3- Her gün aynı saatte!

Gerilim tipi baş ağrısı çekenlerin stres düzeyini düşürmesi gerekiyor. Stres ve basınç beyin metabolizmasını etkiler ve ağrılara karşı daha duyarlı hale gelir. Bu nedenle dinlenmek için fırsatlar yaratın. Örneğin her gün aynı saatte sessiz bir odada birkaç dakika uzanın. Rahatlatıcı bir müzik dinleyin ya da herhangi bir şeyle meşgul olmayın.

4- Nane yağı rahatlatır

Gerilim tipi baş ağrısına karşı nane yağının yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etkisi var. Kiel Üniversitesi’nin bir araştırmasına göre hatta nane yağı diğer ağrı kesicilerle denk düzeyde. Eczaneden alınacak yüzde 10 nane yağı içeren 

solüsyonu, alın, şakak ya da ensenize uygulayın. İyileşme belirtileri genellikle 15 dakika içinde ortaya çıkacaktır.

5- Sudan faydalanın

Gerilim tipi baş ağrısına sıcak bir duş almanın veya banyo yapmanın hızlı bir etkisi olacaktır. Sıcak su, sıkışmış kasların açılmasına yardımcı olur. Bu süre yaklaşık 10 ile 20dakika sürer. Banyo küvetine eklenecek saman çiçeği de rahatlamaya yardımcı olacaktır.

6- Masajın faydası var

Masaj da gergin kasları gevşetmeye yardımcı olur. Parmak uçları ya da avuç içi şakaklara konarak dairesel hareketlerle hafifçe basınç uygulanır. Daha sonra işaret ve orta parmaklar alına, baş parmaklar başın arkasına gelecek şekilde yerleştirildikten sonra yavaşça en az beş dakika masaj yapılır.

7- Göz doktoruna görünün

Özellikle geceleri baş ağrısı varsa ardında gözle ilgili bir sorun da olabilir. Baş ağrısının olası nedenleri arasında göz yorgunluğu, enfeksiyonlar, göz içi basıncı ve hepsinden önemlisi görme bozuklukları olabilir.

8- Baş ağrısı ve ağrı kesiciler

Baş ağrısını gidermek için ağrı kesiciler var. Ancak dikkat: Gereğinden fazla alındığında ters etki yapabiliyor. Bu da ilaç kaynaklı baş ağrısını ortaya çıkarabiliyor. Çok fazla ağrı kesici sinir sisteminin duyarlılığını artıyor. Daha fazlası ortaya bir kısır döngü çıkarıyor. Dört gün art arda ağrı kesici kullanmak zorunda olduğunuzda doktora görünmelisiniz.

Ülke haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.