Bakan Varank: Burası Said Nursi'yi çıkarmış mübarek topraklardır

Bakan Varank: Burası Said Nursi'yi çıkarmış mübarek topraklardır

Bizim bu durum karşısında, şu topraklarda bin yıldır ezan-ı Muhammedi sesinin altında yaşayan Müslümanlar olarak silkelenmemiz gerekiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bitlis Polisevi'nde kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Son bir kaç haftadır bölgede yoğun ziyaretler gerçekleştirdiklerini, illerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini aktaran Varank, bu toprakların ilimin, irfanın, gönül dünyalarına ışık olmuş mübarek zatların memleketi olduğunu söyledi. 

Bakan Varank, "Dünyaya nam salmış ariflerin, evliyaların şehri. Burası Mevlana Abdurrahim-i Bitlisi'yi, Müştak Baba'yı, Pir Muhammed Küfrevi hazretlerini, Said-i Nursi'yi, Mevlana İdris-i Bitlisi'yi çıkarmış mübarek topraklardır. Fahrettin Ahlati gibi çağının ötesinde işler yapan bir astronomu çıkarmış topraklardır. Böyle şahsiyetleri yetiştirmiş, İhlasiye, Nuhiye, Şerefiye, Yusufiye Medresesi gibi birçok medresesiyle güçlü bir ilim geleneğine sahip Bitlis'e üniversiteyi de 2007 yılında biz kazandırdık. Bizim en büyük zenginliğimiz bize devrolunan bu mirastır. Üzerinde yaşadığımız toprakları basit bir kara parçası, tarihimizi basit bir maziden ibaret sanırsak, işte o zaman kaybederiz" dedi.

Ayasofya'yı geri almaktan bahsediyorlar

Yeni Zelanda saldırısına Varank, "İşte bakın Yeni Zelanda'da dün Müslüman kardeşlerimizi katleden o teröristlerin, dünyanın bir ucundan bizim ülkemize yönelik tehditlerini bir aklınıza getirin. Saldırıda kullandıkları silahın üstünde bile 1389'da 1. Kosova Savaşı'nda Sultan Murat'ı şehit eden Sırp katilin adı yazıyor. Türkleri boğazın öte yanına kovmaktan, minareleri yıkmaktan, Cumhurbaşkanımızı öldürmekten, Ayasofya'yı geri almaktan bahsediyorlar. Bizim bu durum karşısında, şu topraklarda bin yıldır ezan-ı Muhammedi sesinin altında yaşayan Müslümanlar olarak silkelenmemiz gerekiyor. Tarihimize, sahip olduğumuz değerlere sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Her yerde ifade ediyoruz, sorumluluğumuz çok büyük. Koca İslam coğrafyasına karşı sorumluluğumuz var. Buna yakışır bir şekilde tutum sergilememiz gerek" diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum