Bağımlı gençler bu merkezde hayata tutunacak

Bağımlı gençler bu merkezde hayata tutunacak

Madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak için çalışma başlatan Beylikdüzü Belediyesi, oluşturduğu rehabilitasyon merkezi sayesinde bağımlı gençleri tekrar hayata kazandıracak.

Madde bağımlılığı ile etkin bir mücadele başlatan Beylikdüzü Belediyesi, bağımlılara destek verecek Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi’ni açtı.

Günümüzde toplumu ve gençleri tehdit eden en büyük unsurlar arasında yer alan madde bağımlılığı Beylikdüzü Belediyesi’ni harekete geçirdi. Bağımlı gençlere ve ailelerine hizmet verecek merkez için uzman bir kadro oluşturuldu. Madde kullanımının zararlarıyla ilgili doğru bilgilendirmenin yapılacağı bu merkezde gençlere özendirilmeden madde kullanımı bilgisi de verilecek. İsteyenler 7/24 kurumu arayıp destek alabilecek.

"MADDE BAĞIMLILIĞI, TOPLUMUN KANAYAN YARASI"

Madde bağımlılığının toplumda giderek yaygınlaştığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Madde bağımlılığı toplumun kanayan yarası aslında. Ben bir vatandaş olarak sokaklarda parklarda gördüğümde çok üzüntü yaşıyorum. Tahmin ediyorum İstanbul’un çok daha iyi durumda olan ilçeleri arasındayız. Toplumsal bir gereklilik olarak bu merkezi açmaya ihtiyaç duyduk. Uzman bir ekiple çalışıyoruz” dedi.

Merkezin birçok gencin hayatına ışık tutacak nitelikte olduğunu söyleyen Başkan İmamoğlu, “Burası tedavi merkezi değil bir rehabilite yönlendirme merkezi. Bazen çocuklar ailelerinden çekinebilir ama buraya gelip sorunları paylaşabilecekler diye düşünüyorum. Bazen bir anne beki feryadını kimseye duyuramıyordur. Bazen bir anne-baba gelip belki destek alacaklar. Arkadaşlarımız donanımlı bu konularda eğitim almış kişiler. Merkezde bağımlı gençlerin yakınları da olacak, onlar da tecrübeleriyle bize yardımcı olacak. Gençler bizim geleceğimiz. Yuva kurmuş bağımlılar da var. Bağımlılık toplumsal yaralar oluşturuyor. Kutsal bir hizmet oldu” diye konuştu. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.