Bağcılar Hastanesi ile ilgili iddialar konusunda açıklama

Bağcılar Hastanesi ile ilgili iddialar konusunda açıklama

Sağlık Bakanlığı, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 yaş altında doğum yapan tüm kadınların adli mercilere bildiriminin eksiksiz yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, bazı basın yayın organlarında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Bakanlığa bağlı tüm hastanelerde olduğu gibi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 18 yaş altında doğum yapan tüm kadınların adli mercilere bildiriminin eksiksiz olarak yapıldığı vurgulandı.

Söz konusu haberde bahsedilen hastaların, gebe polikliniği ve doğumhane dışında başka şikayetleri sebebiyle Kulak Burun Boğaz (KBB), İç Hastalıkları ve Çocuk Polikliniğine başvurdukları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu vakaların ilerleyen süreçte gebe polikliniği ve doğumhaneye başvurduklarında gerekli bildirimlerin yapıldığı da saptanmıştır.

Olası bir aksaklığa sebebiyet vermemek için, kadın doğum poliklinikleri ile birlikte diğer polikliniklere başvuran 18 yaş altı gebelik teşhisi almış tüm hastaların Sosyal Hizmetler Uzmanı vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne bildirilmesi gerektiği konusunda hastane çalışanları tekrar bilgilendirilmiştir."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.