Babam Cemil Meriç, Şerif Mardin'e Said Nursi'yi tavsiye etti

Babam Cemil Meriç, Şerif Mardin'e Said Nursi'yi tavsiye etti

Ünlü mütefekkir, yazar ve düşünür Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meri

Ünlü mütefekkir, yazar ve düşünür Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, babasının Şerif Mardin'e Bediüzzaman Said Nursi'yi tavsiye ettiğini söyledi.

Ümit Meriç, Bizim Aile Dergisi'nden Kübra Örnek Korkmaz'ın ilgili sorusunu şöyle cevapladı:

Cemil Meriç’in her şartta okumalar yaptığını ilme büyük iştiyak duyduğunu biliyoruz. Sadece bir hatırasında insandaki hürriyetin kaynağını bulamadığını ifade ediyor. Buna karşı dostlarından biri Risale-i Nur’dan cüz-î ihtiyarî meselesini anlatıyor. Ondan sonra Risale-i Nur okumadan ölmenin cahillik olduğunu söylüyor. Bu hadiseden bahseder misiniz?

Şerif (Mardin) bey bize gelmişti o sırada babam da Risale-i Nur okutuyordu. Şerif beye de Hazreti Bediüzzaman ile ilgili çalışma yapmasını tavsiye etti. O da ondan sonra çalışmaya başladı, kitabı çıktı. İkisi de arayan insanlar, ama Elhamdulillah ikisi de bulanlardan oldular. İnşallah biz de onlardan oluruz. Said Nursî Hazretleri tabi ki 20. yüzyılın yetiştirdiği en büyük velilerden birisi belki birincisi. Türkiye’deki bu iman selâmeti, iman kuvveti onun risalelerinden de kaynaklanıyor. Onun öğrencilerinin ciddiyetinden de kaynaklanıyor. Kendisini hürmet ve rahmetle bu mübarek günlerde anıyorum.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.