'Babam 90 yaşında CHP iktidarını görmedi' itirafına Said Nursi yorumu

'Babam 90 yaşında CHP iktidarını görmedi' itirafına Said Nursi yorumu

CHP'li Engin Altay canlı yayında yakındı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Yıllardır iktidar yüzü göremeyen CHP'de bu şikayet son günlerde daha çok gündeme gelmeye başladı.

CHP'lilerin şikayeti Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat’iyen iktidara getirmeyecek" sözlerini hatırlattı.

24 Haziran sürecinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yanında yer alarak miting programlarını yapan Engin Altay, alınan seçim yenilgisini değerlendirdi.

Habertürk canlı yayınına konuk olan Altay, meydanların çok iyi gözüktüğünü ancak sandıklara yansımadığını belirtti.

"BABAM 90 YAŞINDA..."

CHP'nin iktidar sorunuyla ilgili gelen soruya da cevap veren Engin Altay, "70 yıllık algıyı, kimi çıkarırsanız çıkarın kıramazsınız. Ben partinin iktidar olmasını istiyorum. Babam 90 yaşında, daha iktidar yüzü görmedi adam. CHP, 1950'den sonra hiç iktidar olamadı" diye yakındı.

CHP GELİRSE KOMÜNİZM GELİR

CHP'nin M. Kemal Atatürk ve İsmet İnönü liderliğindeki tek parti uygulamaları milleti bezdirmişti. Özellikle halkın diniyle, inancıyla uğraşmayı vazife bilen parti, Bediüzzaman Said Nursi'ye de çok büyük zulümler yapmıştı.

Said Nursi, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda komünist kuvvetinin aynı partinin altında bu vatana hâkim olacağına dikkat çekmişti. Millet de bunu bildiği ve hissettiği için 1950 yılından bu yana CHP'yi tek başına iktidara getirmedi.

Geçmişte koalisyon ortaklığıyla iktidar gören bu zihniyet sonrası ülke yangın yerine dönmüş ve anarşi artmıştı.

BU ASİL TÜRK MİLLETİ İHTİYARIYLA O PARTİYİ KAT’İYEN İKTİDARA GETİRMEYECEK

Said Nursi'nin Emirdağ Lahikası'nda geçen ilgili sözleri şöyle

"Üstadımızdan, niçin Demokrat Partiyi muhafazaya çalıştığını sorduk.

Cevaben: “Eğer Demokrat Parti düşse, ya halk partisi veya Millet partisi iktidara gelecek. Halbuki, halk partisi İttihatçıların bozuk kısmının cinayetleri ve hem Cumhuriyetin birinci reisinin Sevr Muahedesiyle ve çok siyasî desiselerin icbariyle on beş senede yaptığı icraatının kısm-ı âzamı tamamıyla eski partiye yüklendiği için, bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat’iyen iktidara getirmeyecek.

Çünkü halk partisi iktidara gelecek olursa, komünist kuvveti aynı partinin altında bu vatana hâkim olacaktır. Halbuki, bir Müslüman kat’iyen komünist olamaz, anarşist olur. Bir Müslüman hiçbir zaman ecnebîlerle mukayese edilemez. İşte bunun için, hayat-ı içtimaiye ve vatanımıza dehşetli bir tehlike teşkil eden bu partinin iktidara gelmemesi için, Demokrat Parti’yi, Kur’ân ve vatan ve İslâmiyet namına muhafazaya çalışıyorum” dedi."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum