Azerbaycan politikasını Said Nursi'nin sözleri ile anlattı

Azerbaycan politikasını Said Nursi'nin sözleri ile anlattı

TBMM eski başkanı İsmet Yılmaz

İbrahim Mert-RİSALEHABER

Eski TBMM Başkanı ve Milli Savunma Bakanı, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısının ardından başlayan tartışmalara Bediüzzaman Said Nursi'nin sözleri ile cevap verdi.

TBMM'de Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin görüşmelerinde partisi adına konuşan Yılmaz, "Ak Parti'ye siyaseten karşı olmak başka bir şeydir; Hükûmetin, milletin millî hassasiyet taşıyan konulardaki politikalarına karşı olmak başka bir şeydir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti Azerbaycan meselesinde, Kıbrıs meselesinde, Filistin meselesinde millî bir duruşa sahiptir. Kıbrıs, Azerbaycan ve Filistin meselesinde devlet geleneği içinde bunların apayrı bir yeri vardır, her biri bir millî davadır dense yeridir. Türkiye, Azerbaycan ilişkisine bir dış göz, tabiri caizse el âlem gibi bakmak bir Türk siyasetçi için söz konusu olamaz" dedi.

Milletimizin bizden beklediği de budur

Bediüzzaman Said Nursi'den örnek veren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim beklediğimiz, bu ülkenin kurucu değerlerine sahip çıkan kişilerin ve partilerin yüz yıl önce, o dönemki yöneticilerine karşı olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin dediği gibi "Ben tokadımı Antranik ile beraber Harbiye Nazırı olan Enver'e, Venizelos ile beraber Sadrazam olan Said Halim'e vurmam. Nazarımda vuranlar da sefildir." dediği gibi biz de "Ben Paşinyan'la beraber İlham Aliyev'in, Makron ile beraber Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhine bir söz söylemem. Nazarımda söyleyen de sefildir." diyebilmeliyiz. Biz, içimizde mücadelemizi yaparız ancak millî meselelerde bir ve beraber olduğumuzu yedi düvele göstermeli, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyebilmeliyiz. Milletimizin bizden beklediği de budur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum