Ayasofya'da okunan ayete Diyanet içinden zırva tepki: Atatürk olmasa kilisede vaftiz olurduk!

Ayasofya'da okunan ayete Diyanet içinden zırva tepki: Atatürk olmasa kilisede vaftiz olurduk!

"O olmasaydı şöyle olurdu" gibi kader inancına aykırı düşünceyi bu kez Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, seslendirdi. Hızlı bir Atatürkçü olan Okumuş, resmen zırvaladı

Ayasofya Camii'nde Bakara Suresi 114. ayeti okuduğu için Atatürkçülerin lincine uğrayan Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan Hocaya Diyanet içinden garip bir açıklama geldi.

Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, Ayasofya'yı kapatan, Arapça ezanı 18 yıl yasaklayan Atatürk değilmiş gibi haddini aşan sözler sarfetti.

"Atatürk'e rahmet okumak vefa borcumuzdur, bu borcu ödemek de birinci vazifemizdir" diyen Okumuş, “Atatürk olmasa kulağınıza ezan mı okunurdu, yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz? Atatürk'ün hatıralarına ve heykellerine saldıran zavallılar, sizin yel değirmenlerine savaş açan Donkişot'tan ne farkınız var?” şeklinde konuştu.

Sözcü gazetesine konuşan Okumuş, “Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizdir, simgemizdir. Ona laf yok, baş giderse börk gider. Allah muhafaza, bir daha da geri gelmez. Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür. Atatürk alerjisinin gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir. Vaazları ile milli birliğimizi yaralamaya hiç kimse cüret etmemelidir. Atatürk'e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduklarını mı sanıyorlar? Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürkümüzden ne istiyorsunuz? O tarih sahnesine çıkmasaydı, Türklüğün kıvancı, İslam'ın bekçisi olmasaydı doğdunuz zaman kulağınıza ezan mı okunur yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz?” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Okumuşun açıklamalarına nasip tepki vereceği merakla bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum