Ayasofya hazımsızlığına Atatürk tantanası

Ayasofya hazımsızlığına Atatürk tantanası

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci için düzenlenen icazet töreninde Bakara Suresi 114. ayeti okuyan Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan Hoca resmen linç ediliyor.

Yaptığı dua sırasında "Hem Allah’ın mescidlerini ki, içlerinde O’nun isminin zikredilmesini men‘ eden ve oraların harâb olması için çalışandan daha zâlim kim olabilir? İşte onlar ki, kendilerinin oralara, ancak korkan kimseler olarak girmeleri gerekirdi. Onlar için dünyada bir rezillik, yine onlar için âhirette (de pek) büyük bir azab vardır" mealindeki ayeti okuyan Demirkan Hoca'ya bazı barolar ve siyasiler ile ulusalcı kesim Atatürk'e lanet okunduğunu ileri sürerek tepki gösterdi ve dava açtı.

14 asır önce nazil olan Kur'an-ı Kerim'deki bir ayeti Atatürk'e hakaret, 5816 sayılı Atatürk'ü Koruma Kanunu'na aykırı olarak anlayan ulusalcıların öfkesi dinmek bilmiyor.

Ayasofya hazımsızlığına Atatürk tantanası

Bu tepkileri yorumlayan yazar D. Mehmet Doğan, Ayasofya Camiinin açılmasındaki hazımsızlığın "Atatürk tantanası çıkararak hafifletildiğini" söyledi.

Doğan'ın sosyal medya hesabındn yaptığı açıklama şöyle:

"gocunmak neden? 
hoca atatürk'ün adını anmıyor. 

ayasofya'nın müze olmasının yanlışlığını söylüyor. 
minarelerinden ezan okunmadı diyor? 
aksini mi iddia ediyorsunuz? 
ayasofya hazımsızlığınızı atatürk tantanası çıkararak hafifleteceğinizi mi sanıyorsunuz?"

mehmetdogan-twitter.jpg

Ne demişti?

Mustafa Demirkan Hoca'nın Ayasofya'daki icazet töreninde gündem olan duasının ilgili bölümü şöyle:

"Bu (Ayasofya) ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde bu mabed-i şeriften ezan-ı Muhammediye, namaz her şey yasak olarak müze haline çevrildi. (Demirkan Hoca Bakara Suresi 114. ayeti okuduktan sonra) Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha o zihniyeti bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma Ya Rab!"

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum