Ay'a çıkan ilk insan Neil Armstrong, Müslüman oldu mu olmadı mı

Ay'a çıkan ilk insan Neil Armstrong, Müslüman oldu mu olmadı mı

Apollo 11 adlı uzay gemisi ile 1969 yılında Ay'a çıkan Neil Armstrong, ayda yürüyen ilk insan olmuştu. Bu tarihten sonrası Müslüman olduğu konuşuldu. Peki Müslüman oldu mu olmadı mı?

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Neil Armstrong 2012 yılında hayata gözlerini yumdu. Ölmeden önce İslam coğrafyasını ilgilendiren garip olaylar silsilesinde ismi geçiyor. 

Bilindiği üzere 2.Dünya Savaşı sonrası Rusya ile ABD arasında bir 'Soğuk Savaş' dönemi yaşandı. Bu savaş sadece bir gerilim değil, ayrıca bir teknolojik yarışı da barındırıyordu. Bu nedenle Rusya ile ABD arasında bir uzay yarışı da başladı. Rusya ilk kez uzaya maymun ve insan göndermeyi başarınca ABD uzay çalışmalarına hız verdi.

1969 yılında ABD ve NASA, Apollo 11 adlı uzay aracını Ay'a gönderdi. Ardından Ay'a başarılı bir iniş yapan ekipten Neil Armstrong Ay'da yürüyen ilk insan olarak tarihe geçti.

Ben bu sesi Ay'a çıktığımda da duydum

Bundan sonrası ise tartışmalı bir konuyu getirdi. İddiaya göre 1990 yılında Endonezya'ya gelen Armstrong, burada bir namaz vaktinde ezan duymaya başladı ve yanındakilere; "Ben bu sesi Ay'a çıktığımda da duydum" dedi. Yine iddialara göre Armstrong bu olaydan sonra İslamiyet'e ilgi duydu ve ölmeden önce İslam ile şereflendi.

Ezan huzur verici ve etkileyici

Edmontonsun'un haberine göre bu iddia gerçek değil, fakat yalan da değil.

James R. Hansen adlı yazarın Armstrong'un biyografisini yazdığı 'First Man' (İlk Adam) adlı kitaba göre Neil Armstrong ezan sesini Apollo 11 ile aya gitmeden önce yaptığı bir Ortadoğu ziyaretinde duyuyor. Ay'da bu sesi duyduğuna dair bir açıklaması yok. Fakat bu ziyarette duyduğu ezan sesini son derece huzur verici ve etkileyici buluyor.

İslam kültüründen ve inançlarından etkileniyor

Apollo başarısının ardından da Armstrong'un İslam Coğrafyası'na ilgisi devam ediyor. Armstrong sıkça Müslüman ülkelere gitmeye başlıyor. Hansen'in iddasına göre Armstrong İslam kültüründen ve inançlarından etkileniyor. 

Soru işaretleri

Armstrong'un bu ziyaretleri 1983 yılında Kuzey Afrika'da ve Asya'da büyükelçilik düzeyinde 'Armstrong'un Müslüman olduğu' yönünde yorumlanıyor. Fakat Armstrong kibar bir dil ile Müslüman olmadığını, fakat İslamiyet'ten ve Müslümanlardan çok etkilendiğini söylüyor.

Armstrong gerçekten de Ay'da ezan sesi duydu mu bilinmez. Kendisinden bu yönde bir açıklama gelmese de, Ay seyahati öncesi ezandan etkilenmesi ve Apollo yolculuğu sonrası İslam coğrafyasına sık sık ziyaret gerçekleştirmesi kafalarda soru işareti bırakıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum