Avusturya'da cami cemaatini azaltan korkunç gerçek!

Avusturya'da cami cemaatini azaltan korkunç gerçek!

Viyana'nın ikonik dönme dolapının karşısındaki Schura Camii her Cuma namaza gelen Müslümanlarla doludur.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 300 kişilik bu cami, Avusturya'da İslam varlığı tanınıp, Hristiyan ve Yahudiler ile aynı haklara sahip olunduktan sonra açılmıştır. Ülkedeki 700 bin Müslümana hizmet veren başta Schura Cami olmak üzere pek çok cami son zamanlarda cemaatini kaybetmeye başladı.

Viyana İslam Merkezi'nden Omar Al-Rawi, son günlerde başta kendi merkezleri olmak üzere camilerin eskisi kadar dolmadığını söyledi. Bunun nedeni olarak mültecilerin artık camilere gelmemeye başlamasını görülüyor.

Avusturya'nın giderek ırkçılaşan yapısı, Müslümanlara giderek düşük profilli insanlar olarak bakılması ve terörizm suçlaması en çok cami cemaatini etkiledi. Pek çok mülteci, radikal olarak görülmektense, camilere uğramayacağını açıkça belirtiyor.

Avusturya'daki Müslüman rahatsızlığı, 18 Aralık'ta yemin etmiş olan yeni hükümet ile bağlantılı. Irkçı bir hükümetin kurulması bazı Müslüman mülteciler üzerinde büyük korkuya neden oldu. Eleştirmenler, göreve gelmeden önce bile, bu partilerin Avusturya'daki siyasi söylemi Müslüman düşmanlığı ve korkusu üzerine değiştirdiğini söylüyor.

Avusturya'daki İslam Dinleri Derneği sözcüsü Carla Amina Baghajati, "Bu faktörler, tedirginlik ve korkuları uyandırıyor. Bunun ilk sonuçları yaşanıyor. Her Cuma dolup taşan Camilerimiz boş kalmaya başladı" ifadelerini kullanıyor.

NPR'nin haberine göre önümüzdeki günlerde Müslümanları zorlu ve mücadele dolu bir süreç bekliyor. Pek çok uzman, giderek ırkçı hale gelen Avusturya'da önümüzdeki süreçte Müslüman isimlerinin bile verilmeyeceğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.