Avustralya'daki Said Nursi merkezi takdir topluyor

Avustralya'daki Said Nursi merkezi takdir topluyor

Avustralya’nın meşhur şehirlerinden Melbourne’da bir cami aynı zamanda Bediüzzaman Said Nursi Kültür merkezi olarak hizmet veriyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Avustralya’nın ünlü şehirlerinden olan Melbourne’nün göbeğinde bulunan Fitzroy Camii, aynı zamanda Said Nursi Kültür Merkezi olarak hizmet veriyor.

Kendi cemaatine İslam ve Risale-i Nur’larla ilgili dersler veren Camii, bulunduğu çevreye de Risale-i Nur’ları anlatmayı bir misyon edinmiş durumda.

Fitzroy çevresindeki Avustralyalılar tarafından da bilinen ve tanınan Said Nursi Kültür Merkezi, en büyük takdiri “aşırı uçlar” ve “Terörizme karşı verdiği mücadele” ile toplamış durumda. Çevredeki gayr-i Müslim ve Müslüman topluma ayrım yapmadan kapılarını sonuna kadar açmış olan Kültür merkezi, çevresinde “misafirperver bir hane” olarak tanınıyor.

İçinde bir mescid, bayanlara ayrı bir bölüm, bir ders salonu ve kütüphanesi bulunan Fitzroy Said Nursi Kültür Merkezi, Cuma günleri özel dersler vererek cemaatinin Risale-i Nur’lardan istifade etmesini sağlıyor.

Kendi cemaati de Said Nursi Kültür Merkezinden gayet memnun durumda. Merkezin sürekli cemaati içinde bulunan Emran İsmail, Fitzroy Camii ile ilgili; ” Güzel yönetilen ve hepimizin istifade ettiği bir yer. Avustralyalı her Müslüman’ın mutlaka görmesi gereken bir yer” sözlerini kullanıyor.

Fitzroy Camii (Said Nursi Kültür Merkezi), Farklı kültür ve milletlerden Avustralya’ya gelmiş pek çok insanın da birleştiği bir merkez olarak biliniyor. Sri Lanka, Afganistan, Pakistan, Amerika ve Asya bölgelerinden pek çok insan bu merkezde birleşip Risale-i Nurlar’dan istifade ediyor. 

avustralya-cami-said-nursi.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum