Avustralya'da yeni televizyon programı: Bize benzeyen Müslümanlar!

Avustralya'da yeni televizyon programı: Bize benzeyen Müslümanlar!

Reality Show adı verilen ve gerçek insanların gerçek yaşamını konu alan programlardan biri Avustralya'nın SBS kanalında başladı. Programın ana teması ise Müslümanlar.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Programa isim olarak 'Bize benzeyen Müslümanlar' seçildi. SBS Kanalında yeni başlayan bu programın tüm konusu Müslümanlar ve yaşamlarındaki detaylar. Programda başta peçe kullanan Müslüman kadınlar olmak üzere farklı Müslüman profillerine halkın verdiği tepkiler inceleniyor. Tabi şov sadece bununla sınırlı kalmıyor. Müslümanların yaşam tarzı, ibadetleri ve alışkanlıkları da Avustralya halkına tanıtılıyor.

Programda ilginç detaylar yer alıyor. Örneğin programın ilk bölümünde iki Müslüman tesettürlü kadın, halka açık bir yerde oturuyor ve yanına gelen Avustralyalı kadınlar onlara; "Burka'nın Avustralya'da yasaklandığını sanıyordum. Bu yasak kalktı mı?" sorusunu soruyor. Müslüman kadınlar, başlangıçta kendilerine ön yargı ile yaklaşan bu vatandaş ile diyaloğa giriyorlar ve samimiyet kuruyorlar.

Bir başka kadın ise kendilerine; "Bu örtünün arkasında kalmak ve özgür olmamak mı istiyorsunuz?" sorusunu yöneltiyor. Müslüman kadınlar bu soruya da olgun cevaplar vererek karşılarındakini ikna ediyorlar.

Her hafta iki bölümden oluşan serinin ilk bölümü dün yayınlandı. 22 Şubat'ta ise serinin ikinci bölümünün yayınlanması bekleniyor.

Daily Mail'in haberine göre toplamda 10 farklı Müslüman Avustralyalı programın içeriğinde yer alacak ve Müslümanların sosyal, kişisel ve ekonomik hayatı ile ilgili farklı bilgiler ve bölümler aktaracak. Toplamda 8 hafta sürmesi beklenen program her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri 08.30'da ekranlarda olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.