Avustralya’da müslümanların sesi olacak

Avustralya’da müslümanların sesi olacak

Avustralya’da yükselen İslamafobi ve Müslüman saldırıları ülkedeki Müslüman topluluğu harekete geçirdi. Seslerini duyurmak isteyen Müslümanlar bir televizyon kanalı açtı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Avustralya yoğun Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan ülkelerden biri. Ülkedeki Müslümanlar ise sonu gelmek bilmeyen İslamafobi tehlikesi altında yaşıyor.

Bu tehlikenin başta Avustralya olmak üzere tüm Dünya kamuoyuna aktarılması ve ülkedeki Müslümanların her konuda bilgilendirilmesi için harekete geçen Avustralya Müslüman Birliği, 1 milyon dolara mal olan projelerini nihayet hayata geçirdi. Avustralya’nın ilk Müslüman televizyon kanalı “İslam Tv” açıldı.

Televizyon kanalı gün boyu İslam ile ilgili bilgiler verecek. Kanalın içeriğinde ülkedeki Müslim ve Gayrimüslim vatandaşlar ile yapılan röportajlar, İslami sohbetler, Kur’an dinletileri gibi önemli içerikler bulunacak.

Kanalın genel yayın yönetmeni Malaz Majanni ABC kanalına yaptığı açıklamada; ” Ülkedeki ana akım medyada Müslümanlara karşı yoğun bir taciz var. Ya bizi görmezden geliyorlar, ya da kafalarına taş yağsa bizden biliyorlar. Bizim yaptığımız açıkça görülen bir ihtiyaca cevap vermek” diyen Malaz Majanni, böyle bir ihtiyacı karşılamanın haklı gururu içinde olduklarını belirtiyor.

“Pek çok Müslümanın hakkında kanunsuz davalar açılıyor. Biz bu kanaldan bu türden olaylara da değiniyoruz. İçeriğimizde Avustralya müftüsünün İslam dersleri de bulunacak” diyen Majanni, şimdiden pek çok tebrik ve takdir telefonları aldıklarını belirtti.

Worldbulletinnews’in haberine göre çiçeği burnunda İslam kanalının bir de youtube üzerinden yayın yapan bir internet kanalı var. İçeriği İngilizce olan kanal, one path network adı ile youtube üzerinden de 7/24 takip edilebilir. 

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum