Avrupa’nın tuvalet sonrası el yıkama alışkanlığı haritası

Avrupa’nın tuvalet sonrası el yıkama alışkanlığı haritası

Tuvaletten sonra elini yıkama alışkanlığının zayıf olduğu diğer ülkeler...

Kamuran Samar'ın haberi:

Gallup International yaptığı bir araştırma ile Avrupa’da hijyene en çok dikkat eden ülkelerin haritasını çıkardı. Anket sonucunda tuvaletten sonra elini sabunla yıkayan ülkeler sıralamasında Bosna Hersek yüzde 94 ile birinci sırada yer aldı.

Hollanda’da bu oran yüzde 50 çıktı. Hollandalıların tuvaletten sonra elini yıkama alışkanlığının diğer ülkelere göre daha az olduğu dikkat çekti.

Tuvaletten sonra elini yıkama alışkanlığının zayıf olduğu diğer ülkeler yüzde 57 ile İtalya, ve yüzde 60’ın biraz üstünde olan İspanya, Fransa ile Rusya oldu.

Ankete katılan İngilizlerin yüzde 75’i otomatikman ellerini yıkadıklarını belirtirken komşu ülke İrlandalılarda bu oran yüzde 74 oldu.

Balkanlar ve Türkiye’de el yıkama alışkanlığının yüksek olduğu dikkat çekiyor. Bosna Hersek’in ardından Moldova’da bu oran yüzde 94, Türkiye’de yüzde 85 olarak belirlendi.

Michigan Üniversitesi’nden araştırmacı Dr Spike Lee, “El yıkama sadece insana fiziki ya da manevi bir temizlik değil aynı zamanda insanı rahatlatan bir etkisi de var" ifadelerini kullandı.

Euronews

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum