Avrupa’nın o kentinde en popüler isim: “Muhammed”

Avrupa’nın o kentinde en popüler isim: “Muhammed”

Norveç de Tüm dünya genelinde olduğu gibi İslam’ın hızla yükselişinin yaşandığı yerlerden biri. Bunu kanıtlayan bir araştırma, başkent Oslo’da yayınlandı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Norveç, tüm Avrupa ve Dünya genelinde olduğu gibi Müslümanlığın önlenemez yükselişinin yaşandığı yerlerden biri. Bunu kanıtlayan belgelerden biri de Norveç’in meşhur araştırma şirketi Statistiks Sentralbyra adlı şirketten geldi.

Son dört senedir Oslo’da erkek çocuklara en çok konulan isimleri araştıran şirketin bulgularında Muhammed ismi ilk 10’da yer alıyordu. 2015 araştırmalarında ise Oslo’da erkek çocuklara en çok verilen isim “Muhammed” oldu.

Araştırma şirketinin başında bulunan Jorgen Ouren bulgular ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu çok etkileyici ve ilginç bir sonuç” ifadelerini kullandı.

Oslo genelinde yeni doğan çocuklarına Muhammed ismi verilme sayısı 4.801 olarak belirlendi. Bu rakam geçtiğimiz sene 4.155 idi. Böylesine bir artış da kanıtlamış oldu ki Norveç’de Müslüman nüfusu hızla artıyor.

Konu ile ilgili Worldbulletin news’e konuşan Norveç’in önde gelen İslami liderlerinden Egil Kulseth; “Başta Oslo olmak üzere Norveç genelinde gerek yeni doğumlar, gerek din değiştirenler ile birlikte inanılmaz bir Müslüman nüfusu artışı var. Bu durum pek tabi ki bizi çok sevindiriyor. Biz Norveçli Müslümanlar olarak İslam dininin güzelliklerini anlatmaya devam edeceğiz” ifadeleri ile durumu değerlendirdi.

Muhammed ismi, Oslo genelinde üst üste 4 sene en popüler listesinde yer alarak bir başka ilginç rekora imza attı.


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum