Avrupa’nın İslam ile savaştığını düşünüyorlar

Avrupa’nın İslam ile savaştığını düşünüyorlar

Geçtiğimiz günlerde İtalya’da yapılan bir araştırma vahim sonuçlar ortaya çıkardı. İtalyanların %39’u Avrupa’nın İslam ile savaştığını düşünüyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEAHABER-
İtalya İslam karşıtlığı artıyor. Avrupa’nın güneyinde yer alan ve sığınmacı sorunlarına nispeten daha uzak kalan İtalyanlar Avrupa’nın İslam ile savaşta olduğunu düşünüyor.

İtalya’nın en ünlü araştırma şirketlerinden birinin verdiği sonuçlar vahim tabloyu gözler önüne seriyor. İtalyanların %58’lik kısmı Avrupa’nın mültecilere ev sahipliği yapmasını istemiyor. Gelen mültecilerin bir çoğu doğu ve orta Avrupa’ya yayıldığı halde böyle bir sonucun çıkması İtalya’da büyüyen İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının arttığına delil olarak kabul ediliyor.

Yine araştırmada çıkan bir diğer sonuca göre İtalyanların %45’i Avrupa ile İslam dini arasında kan uyuşmazlığı olduğunu söylüyor. İslam dininin Avrupa’da hiçbir şekilde barınmasını istemeyen kesim geçen sene %20 ile sınırlı iken, bu sene sayının %45 çıkmasının ise Paris saldırısı ile doğrudan ilişkili olduğu düşünülüyor.

Araştırmacıların; “Avrupa ile İslam arasında bir savaş var mı?” sorusuna ise İtalyanların %39’u; “evet İslam ile savaştayız” ifadeleri ile karşılık verdi. Avrupa Hıristiyanlığının İslam ile doğrudan savaşta olduğunu savunan bu kesimin bu denli büyük bir çoğunluğu kapsaması ise İtalya’da yaşayan Müslümanları şimdiden huzursuz etmiş durumda.

Ansa.it’in haberine göre İtalya’daki Müslümanlar önümüzdeki günlerde ülke genelinde yaşanan İslam karşıtı hareketleri protesto etmek için bir gösteri yürüyüşü düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum