Avrupalılara göre dünyadaki fitnelerin sebebi Yahudiler

Avrupalılara göre dünyadaki fitnelerin sebebi Yahudiler

Avrupa'da yapılan araştırmalara göre kıtada yaşayanlar Yahudilerin medya ve siyasetteki etkisinden rahatsız durumda.

Risale Haber-Haber Merkezi

CNN medya kuruluşunun ComRes şirketine yaptırdığı ankette Avrupa'nın Almanya, İngiltere ve Fransa dahil olmak üzere 7 ülkesinde yaşayan insanlara Yahudilere bakışı soruldu.

7 bin kişi üzerinden yapılan ankete göre Avrupa'da yaşayan her 5 kişiden 1'i, Yahudilerin siyaset ve medyaya etkisinden rahatsız. Katılımcılar ayrıca 'Antisemitizm'in nedeninin de İsrail'in ve Yahudilerin davranışları olarak görüyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan anketin sonuçlarına göre Yahudilere karşı olumsuz düşünce taşıyanların sayısı yüzde 10 olarak gerçekleşirken, Avrupalıların yüzde 32'si 2.Dünya Savaşı'nda Hitler rejiminin Yahudi Soykırımı'nı bugün Yahudilerin propaganda amaçlı kullandığını düşünüyor.

ÇATIŞMALARDAN YAHUDİLER SORUMLU

Ankette en dikkat çekici sonuç ise katılımcıların yüzde 25'inin Yahudilerin dünyadaki çatışmalarda ve savaşlarda etkisi olduğunu düşünmesi oldu. Ankette ayrıca Avrupalıların Yahudi Soykırımı'na dair pek bir bilgisi olmadığı sonucu da çıktı. Ankete katılan 20 kişiden 1'i daha önce 'Holokost' kavramını duymadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum