Avrupalılar İslamiyet'i kendi değerlerine yakın görmüyor

Avrupalılar İslamiyet'i kendi değerlerine yakın görmüyor

Ünlü araştırma şirketi The Pew Research, Avrupa ülkelerinde yaptığı araştırmayı tamamladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Batı'da pek çok siyasi ismin İslamiyet'i ve Müslümanları kendi değerlerinden ayıran söylemleri toplumda da karşılık bulmuş görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, İslamiyet'in Almanya'ya ait olmadığını söylemiş, bu söylem Merkel tarafından eleştirilmişti.

Ardından Danimarka Uyum Bakanı da oruç tutanlara karşı çirkin söylemlerde bulunmuştu.

The Pew Research'in Avrupa'da yaptığı araştırmaya göre, siyasetçilerin bu tavırları toplumda da karşılık bulmaya başladı. Araştırmaya göre Avrupalıların yüzde 42'si İslamiyet'in Avrupa değerleri ile bağdaşmadığını düşünüyor. Özellikle Avrupa içinde Hristiyan kimliği öne çıkan ülkelerde bu rakam yüzde 70'lere kadar ulaşabiliyor.

Anket ayrıca, Hıristiyanlıkla bağlantılılık ve milliyetçilik arasındaki ilişkiyi inceledi. Buna göre, kendisini Hristiyan olarak addeden Avrupalılar, Milliyetçi eğilim göstermeye daha yatkın. Bu da Müslümanları dışlamaya daha yatkın olmalarına neden oluyor.

Örneğin, Birleşik Krallık'taki kilisecilerin yüzde 45'i İslam'ın değerleriyle bağdaşmaz olduğunu söylüyor. Fransa'da ise bu oran yüzde 47 iken, Almanya'da bu oran yüzde 55'lere kadar çıkıyor.

Kiliselere bağlı olmayanlarda ise bu oran yüzde 30'lara kadar çıkıyor.

RT'nin haberine göre, Batı Avrupa ülkelerinde 24 binden fazla kişi ile yapılan anket sonucunda Avrupa'da göç düzeyinin yüzde38'lere düştüğünü de gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.