Avrupa’daki sığınmacılar Hıristiyan olmaya mı zorlanıyor?

Avrupa’daki sığınmacılar Hıristiyan olmaya mı zorlanıyor?

Geçtiğimiz günlerde Berlin’deki Müslüman liderlerin ortaya attığı bu iddia ortalığı karıştıracak gibi

Tercüme: Ömer Çiftçi-Risale Haber

Son günlerde Berlin’deki kiliselerde Hıristiyan olan yüzlerce Mülteci Avrupa kamuoyunda dikkat çekmeye başladı. Konuyla ilgili araştırma yapan Almanya’da yaşayan Müslüman Liderler, devlet kanalı ile olmasa da toplumsal olarak bir baskı oluşturulduğunu düşünüyor.

Liderler mültecilerin savaş ortamına geri dönmemek ve ülkede tutunabilmenin tek şansı olarak din değiştirmeyi gören mültecilerin toplumsal olarak zorlandığı görüşünde.

Müslüman iken din değiştirenlerden biri de Muhammed Ali Zonoobi, Almanya’ya 5 ay önce ailesiyle gelen ve halı satıcılığı yaparak hayatını idame ettiren Zonoobi, Hıristiyan olduktan sonra Martin ismini aldı. Din değiştirmesi ile ilgili Associated Press’e konuşan Zonoobi; ”Bu ülkede tutunmamın tek şansı olarak bunu gördüm” açıklamasında bulununca Avrupalı Müslümanlar için şüpheler başladı.

Toplumsal olarak ötekileştirilen ve dışlanan Avrupalı Müslümanlara başka seçenek bırakılmadığını düşünen Müslümanlar, bu yaşananların Avrupa’nın İslam ve Müslümanlardan korktuğunun bir kanıtı olarak görüyor. Bunu zorbalık olarak gören Avrupalı Müslüman Kamuoyu kızgın.

Araştırmalar 150’si bu sene olmak üzere Suriye’deki savaş patlak verdiğinden beri 600’e yakın mültecinin Avrupa’da kalabilmek adına Hıristiyanlığı seçtiğini gösteriyor.

Bunun bir devlet baskısından ziyade, şartlar koyma yolu ile zorlama ve toplumsal baskı ile göz korkutma olduğunu savunan Müslümanlar, Avrupa’da daha etkin çalışma için harekete geçti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum