Avrupa’da İslam’ı Gazali’yle anlatacaklar

Avrupa’da İslam’ı Gazali’yle anlatacaklar

Kendilerine Fons Vitae (hayat kaynağı) adını veren bir grup, İmam Gazalinin 40 ciltlik İhya-i ulumuddin eserini İngilizceye çevirip, çocukların gelişimi için adım atmaya başlıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Çoğunluğunu Arap asıllı Müslüman aktivistlerin oluşturduğu ve Avrupa’da İslam’ı tanıtmak adına yaptığı projeler ile ses getiren Fons Vitae grubu, yeni projesi ile İmam Gazali’nin eserlerini İngilizceye çevirip, çocukların da anlayabileceği bir formata dönüştürmeye hazırlanıyor.

Gazali projesi ismini verdikleri bu proje, İmam Gazali’nin 40 ciltten oluşun İhya-i Ulumuddin adlı eserini kapsıyor. Bütün ciltleri tek tek İngilizceye çevirecek olan grup, sonra da bu ciltlerin önemli kısımlarını çocuklar için çizimlerle anlatılacak hale getirecek.

Grubun öncülüğünü yapmakta olan Shaykh Hamza Yusuf, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu proje Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslüman gençlerin dinlerini, etik anlayışlarını ve ahlaklarını daha iyi öğrenmeleri ve geliştirmelerini amaçlıyor. İmam Gazali İslam dininin büyük kanıtçısıdır. Onun büyük hayat hikayesi ve önemli eserleri her Müslüman genç ve çocuk tarafından öğrenilmesi gereken şeylerdir” ifadelerini kullandı.

Başta Avrupa’lı olmak üzere tüm Dünya Müslümanlarından projeye maddi destek bekleyen grup, Çocuğunun İslam dinini güzel kavramasını isteyen herkesin projeye destek olması gerektiğini belirtiyor.

Medium.com’dan alınan bilgilere göre Fons Vitae grubu daha önce de İngilizce dili üzerinden pek çok çocuk kitabı çıkartarak Müslüman gençlerin din öğretimine katkıda bulunmuştu. İmam Gazali’nin hayatını kapsayan bir çocuk kitabı, “bilgi kitabı” adını verdikleri İslami boyama kitapları ile adından sıkça söz ettiren grup, yeni projesi ile ününü pekiştirecek gibi görünüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum