Avokado ye damarları koru!

Avokado ye damarları koru!

Kalp-damar rahatsızlıklarını tetikleyen yağlı besinler sağlığı tehdit ediyor. Dr. Kahn, bu tür yiyeceklerin damarlara olumsuz etkisini en aza indirecek önerilerde bulunuyor

Yağlı yiyeceklerden bir türlü vazgeçemiyor, ancak sağlığınız içinde endişe ediyorsanız, uzmanlar damarları koruyacak tavsiyelerde bulunuyor. Aşırı yağlı yiyecekler kan dolaşımınızı yavaşlatarak atar damarlarınızı daraltır diyen Dr. Joel K. Kahn şaşırtıcı önerilerde bulunuyor... 

ETLERİNİZİ MARİNE EDİN! 
Etler yüksek ateşte pişirildiğinde vücutta iltihap ve diyabet riskini yükselten bileşimler ortaya çıkıyor. Bu durumu önlemek için yemeklerinizi pişirmeden önce etlerinizi limon suyu ve sirkeyle marine edin ve kısık ateşte pişirin. Etlerinizin yanan kısımlarını yemeden önce mutlaka ayıklayın. 
 

ÜZÜM SUYU TÜK ETİN 
Yapılan araştırmalarda yağlı yemeklerin yanında 2 bardak üzüm suyu içmek, yağlı yemeklerin atar damarlar üzerinde yarattığı olumsuz etkilerini azalttığını ortaya koyuyor. 

AVOKADO DİLİMLERİ YİYİN 
California Üniveristesi'nde insanların hamburger yedikten yalnızca 2 saat sonra vücutlarında meydana gelen negatif tepkiler üzerine bir araştırma yapılmış, fakat hamburgerlerinin yanında avokado dilimleri de yiyen kişilerde bu yağlı yemeğin zararlı etkilerinin neredeyse yok olduğu gözlemlenmiştir. 

KISA YÜRÜYÜŞLER YAPIN 
30 dakikalık ya da daha uzun bir tempolu yürüyüş, öğünlerden sonra kanınızda oluşan yağ konsantrasyonu artışını yüzde 10 ile 25 arasında engeller. Bu nedenle yemeklerden sonra kısa bir yürüyüş yapmak sağlığınız açısından oldukça faydalıdır.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.