Atina Camisi engelleniyor, bitirilemiyor?

Atina Camisi engelleniyor, bitirilemiyor?

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da yoğun Müslüman nüfusunun ibadethane ihtiyacının karşılanması için başlanan Atina Camisi bir türlü bitmiyor. Sebebi ise 'siyasi'

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Atina, 3 milyondan fazla insanın yaşadığı bir bölge. Yunanistan'ın Başkenti'nde sayıları tam bilinmese de yoğun bir Müslüman nüfus da bulunuyor. Bu nedenle Atina'ya bir cami yapılması fikri uzun zamandır gündemdeydi.

Fikir ilk olarak 2012 yılında gündeme geldi. Fakat o dönem hükümeti 'paramız yok' bahanesi ile talepleri geri çevirdi. Aradan geçen 4 yıl boyunca başvurulara ve taleplere yanıt nihayet 2016 yılında geldi. Proje olarak sunulan Cami'nin inşaatına 2017 yılının başında başlandı.

O dönem inşaatın bitmesi için verilen tarih Nisan 2017 olarak açıklandı. Atina Müslümanları da umutla bu tarihi beklemeye başladılar. Atina gerek sembolik açıdan, gerek dini açıdan bir Cami bulunması son derece anlamlı görülen bir bölge. Fakat aynı durumun Yunan yetkililer de farkında olacak ki, cami aradan geçen 1 yılı aşkın süreye rağmen bitirilmedi.

Teslim tarihi 2017 Nisan'dan beri bu ay ile birlikte beşinci kez uzatılmış durumda. Fakat inşaat ihalesini kazanan firmalar inşaat alanına çekicilerini dahi getiremiyor.

Buna rağmen yavaş yavaş da olsa devam eden inşaat bir türlü sonlanmıyor. Atina'daki bazı haber kanallarından alınan bilgiye göre inşaatın önüne sık sık 'siyasi' engeller çıkarılıyor. Bunların pek çoğu medyaya dahi yansımıyor.

ekathimerini'nin haberine göre beşinci kez uzatılan inşaat için önümüzdeki Ekim'de tamamlanacağına dair söz verildi. Fakat inşaat alanına bakıldığında 2018 Ekim de çok mümkün görünmüyor. İnşaatın henüz dış kısmı yeni bitmek üzere. İç dizaynı ve gereken materyaller ile birlikte inşaatın bir Ekim ayında da uzayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.