Atina Camisi bitime yaklaştı, Irkçılar panik oldu

Atina Camisi bitime yaklaştı, Irkçılar panik oldu

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Müslümanların dört gözle beklediği, fakat sürekli ertelemelere maruz kalan Atina Camisi için Yunan Nazi'leri ayaklandı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bitişi 2018 Ekim ayına ertelenen Atina Camisi için ilk protesto gösterisi Yunanistan'ın Neo-Nazi Partisi tarafından gerçekleştirildi. Neo-Nazi olduğunu her fırsatta açıklayan Altın Şafak Partisi'nin yüzlerce destekçisi, Atina'da yapımı devam eden camiyi protesto etmek için bir araya geldi. Irkçılar polis araçlarını kullanarak yolları kapattı. 

Yıllarca süren gecikmelerin ardından Atina Camisi bitmek üzere. Müslümanlar cami bitene kadar geçici bir ibadethane kullanıyor.

Protesto gösterilerine katılan Altın Şafak lideri Nikos Michaloliakos, gösteriler sırasında bir de konuşma yaptı. Cami projesi ve Müslümanlar ile ilgili ağır hakaretler eden Michaloliakos, cami kararını alan sol partiyi 'hainlik' ile suçladı. 

Daily Mail'in haberine göre ırkçı Altın Şafak Partisi Yunanistan meclisinde 15 milletvekiline sahip. Ülkedeki ekonomik kriz derinleştikçe partinin de destekçi sayısı artıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum